Europarlamentarul Claudiu Manda, a invitat, în perioada 16-19 decembrie, 30 de senatori PSD la Strasbourg, transportul și cazarea fiind plătite din banii PE. Activitatea Senatului va fi blocată o săptămână din această cauză.

Pentru G4Media, soțul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda, a explicat că și-a invitat colegii la un schimb de experiență, pentru a implementa în România exemplele de bune practici din PE. Surse din Senat, în schimb, spun că știu că cei 30 de parlamentari sunt invitați de fapt la ziua de naștere a lui Claudiu Manda, născut pe 20 decembrie.

Printre cei 30 de senatori PSD se numără Bogdan Matei, Radu Preda, Daniel Butunoiu, Pavel Marian, Marius Dunca, Radu Oprea sau Florian Bodog. Din cauza absenței celor 30 de parlamentari de la PSD, activitatea Senatului va fi blocată săptămâna viitoare.

Parlamentarii contactați de G4Media nu au putut da explicații precise despre scopul vizitei și programul de la Strasbourg.

”Programul este făcut de doi europarlamentari PSD, Claudiu Manda și Dragoș Benea. Este un schimb de experiență între Parlamentul European și Senatul României. Nu am programul exact în acest moment. Finanțarea deplasării va fi făcută exclusiv de Parlamentul European”, a declarat senatorul PSD Marian Pavel pentru G4Media.ro.