Conducãtorii auto STB vor fi obligaţi sã poarte costume “de patrimoniu” în timpul serviciului. Draconice devin condiţiile de purtare, mai ales cã trebuie sã le predea la sfâşitul programului.

Valer Ciobãnescu, angajat STB, a postat pe pagina sa de socializare un text aparent pamfletar, dar cu siguranţã amuzant. El îşi atenţioneazã colegii de ceea ce se va întâmpla în STB în privinţa condiţiilor de muncã.

Atenție conducători auto din STB-S.A.! Costumele pentru bărbați, impuse de administrație, se consideră patrimoniu STB-S.A și nu aveți voie să-l deteriorati, altfel veți fi acționați în instanțele de judecată /răspundere patrimonială. Totodată vă aduc la cunoștință prin prezenta, că nu se admite nicio modificare sau vreo intervenție în care sa arătați mai sexi și nici măcar atunci când vã aplecați mai tare, iar pantalonii vi se rup la încheietura de la fund. Aveți mare grijă cã la retragerea din traseu, achiziția patrimonială, să fie la fel cum ați preluat-o, călcată și fără cute, transpiratã ori umedă, nici atât. Nu se admite nici măcar vreo coliziune cu vreo pârghie ascuțită în care v-ați agățat, loc în care aveți posibile datorii, conform superstițiilor din bătrâni. Mare grijã şi la buzunare, să fie integre și uniforme, adică nu introduceți ceva care sã prezinte umflãturi ori greutăți care sã vã deterioreze interiorul buzunarului, mâinile nici atat, aveți unghiere. La buzunarul de la spate, nu aveți voie să ascundeți bani fără sa fie declarați la începerea programului.

Dacă avem în vedere și sacoul, acesta trebuie încheiat pânã la guler, nu se admite vreun nasture neîncheiat, nici măcar cel de la buzunarele de interior.

Mare atenție şi la aplecatul peste volan, să nu vă aplecaţi prea tare pentru a nu rămâne doar cu mânecile de la umeri și sã vi se lungească prin aceasta, timpul de așteptare pentru a coase ce s-a rupt (asta sã nu spuneți nimănui, că avem printre noi, spioni de serviciu).

În toate situațiile, chiar și când faceți plecăciuni la șefi, nu aveți voie sã interveniți prin cusut la locul de muncă și nici acasă.

Să nu uităm de cămașa din dotare și cravata ori papionul care mai este.

Este imperios necesar, să arătăm cât mai bine, nu contează atitudinea în trafic, contează atitudinea costumului care face diferența, adică dacă vine vreun smardoi cu BMW-ul și ți-l pune în față, te dai jos, iar când te vede ,,omu" că ești mai bine îmbrăcat, mai ai și Mercedes Benz, îl faci praf. Se gândește omu ca ești mai bine înstărit financiar și te lasă integru, fără să-ți aducă prejudicii la costum. Mă, ia stai așa, nu cumva sã spuneți ca voi conduceți Otokare, că sigur nu mai ţine de integritatea dumneavoastră. Mare atenție...! Era sã uit...!
Nu purtați niciodată pantalonii fără curea și chiloți, numai așa veți evitața situațiile neplãcute în care să cadă de pe dvs. dacă sunt prea largi, ori să vă iasă mortul afară, dacă ați uitat fermoarul deschis.