31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost confirmaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2 și au fost internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Ancheta epidemiologică a început la Putna săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a fost depistat pozitiv, după deces.

Tot în urmă cu o săptămână, un călugăr de la Mănăstirea Putna, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a fost transferat cu elicopterul la Institutul ''Matei Balş'' din Bucureşti, în stare gravă.

Potrivit directorului DSP Suceava, cei 31 de călugări testați pozitiv au fost transportaţi de mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava. Niciunul dintre aceștia nu prezentau forme grave de boală, o parte din ei fiind chiar asimptomatici.

În urmă cu două zile, Ministerul Afacerilor Interne a emis o nouă ordonanță militară prin care a fost ridicată carantina instituită în municipiul Suceava și comunele învecinate, cea mai afectată regiune din România de epidemia de coronavirus. Localitatea Putna nu a fost cuprinsă între localitățile aflate în carantină în ultima lună.