Cazul Adrianei Fieraru, fetița de 11 ani răpită și omorâtă în weekend, în județul Dâmbovița, a umplut paharul. Cel puțin asta spune Florin Roman, deputat PNL, care îi cere premierului retragerea din campania prezidențială.

În opinia liberalului, PSD se face vinovat de creșterea ratei infracționalității la nivelul României. Florin Roman spune că s-a ajuns aici deoarece pedepsele primite de criminali, hoți, violatori, interlopi sunt prea blânde.

Florin Roman o numește pe Viorica Dăncilă „premierul care aduce moartea”.

Viorica Dăncilă va rămâne în istoria României ca premierul care aduce moartea. Viorica Dăncilă va rămâne in istoria României ca premierul care a dat mai multe drepturi infractorilor violenți decât victimelor. Viorica Dăncilă este premierul care a fraternizat cu criminalii, violatorii și tâlharii eliberați din pușcării și care ne ucid copiii și ne violează copilele! Sunteți mânjită pe mâini cu sângele acestor copii, pentru că în calitate de premier și președinte al PSD ați refuzat sa înăspriți legile împotriva infractorilor și să abrogați recursul compensatoriu”, a scris Florin Roman pe pagina personală de Facebook.

Deputatul PNL o acuză pe Dăncilă că a tergiversat luarea unor decizii privind pedepsirea infractorilor după episodul „Caracal”, deși promisese să facă acest lucru „în prima ședință de Guvern”: Pozați într-o femeie care apără interesele femeilor, dar nu faceți nimic să nu mai fie violate pe stradă. Pozați în mamă, dar nu faceți nimic împotriva celor care ne violează copiii! Câte crime, violuri și tâlharii trebuie să se mai producă pentru ca dumneavoastră să interveniți legislativ? Mai dormiți liniștită noaptea? Nu vă este frică de Dumnezeu? După tragedia de la Caracal, vorbeați de «înăsprirea pedepselor», vorbeați despre «detenție pe viață» pentru criminali. Că veți da ordonanțe de urgență «în prima ședință de guvern»! Nimic din toate astea nu s-au întâmplat. Pentru că mințiți cum respirați!”.

Propunerea PNL: închisoare pe viață!

Florin Roman propune detenție pe viață pentru criminali! Deputatul liberal afirmă că deja a introdus în Parlament un astfel de proiect: Ați împiedicat prin parlamentarii PSD abrogarea recursului compensatoriu, ați modificat Codul Penal pentru a da mai multe drepturi infractorilor, refuzați să opriți exodul celor 20.000 de deținuți eliberați din pușcării, care zburdă în libertate pe străzile țării și ne atacă copiii. Refuzați să adoptați proiectele de lege ale PNL, fie că vorbim de abrogarea recursului compensatoriu, de brățările electronice, de creștere a fracțiilor pentru infractorii periculoși. Vă solicit imperativ să cereți parlamentarilor PSD să voteze proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament încă din luna august, prin care introduc detenția pe viață pentru criminali!”

Florin Roman îi mai cere Vioricăi Dăncilă să se retragă din cursa pentru fotoliul de președinte al României! În guvernarea dumneavoastră, România a ajuns raiul infractorilor! Ne mor copiii pe străzi, uciși cu sânge rece. Nimeni nu mai este în siguranță! Ați pierdut războiul cu criminalii, violatorii și tâlharii, deși aveați toate pârghiile să faceți ceva. Nu ați mișcat un deget! Practic, ați aruncat simpli cetățeni în ghearele infractorilor periculoși. Din aceste motive, vă solicit doamna Dăncilă să vă retrageți din cursa prezidențială! Sunteți, vă repet, premierul care aduce moartea!”.

PSD copiază acuzațiile

Vicepremierul Mihai Fifor s-a dezlănțuit la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că blochează activitatea Executivului, care ar fi avut nevoie de mână liberă pentru a face schimbări legislative după tragediile de la Caracal. Ieșirea lui Fifor vine după ce fetița de 11 ani dispărută din Dâmbovița a fost găsită moartă, iar principalul suspect, un bărbat din Olanda, a fost pus sub acuzare.

"Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului. Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice. În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul”, acuză Fifor.