Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu a fost nominalizat de președintele Klaus Iohannis să formeze noua echipă guvernamentală. Anunțul a fost făcut de șeful statului în urma consultărilor care au avut loc pe parcursul zilei de astăzi, la Cotroceni, cu partidele parlamentare.

Deși a primit nominalizarea, lui Cîțu nu îi va fi ușor să primească sprijinul Parlamentului pentru învestirea unui nou Guvern. PSD, care anunțase anterior că ar vota pentru un premier tehnocrat, și-a exprimat deja intenția fermă de a vota împotriva echipei formate de liberal.

„Nici în cele mai negre vise nu îl vom vota pe Florin Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Numele ministrului Finanțelor Publice vine ca o surpriză. În ultimele zile erau dați drept favoriți Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu și chiar Ludovic Orban.

Cu privire la componența viitorului cabinet, sursele afirmă că Ludovic Orban va ocupa în continuare un post important, în timp ce câteva nume controversate, precum ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, ar putea pierde fi scoși din echipa propusă.