Senatorul PNL, Florin Cîțu, aduce noi argumente în susținerea teoriei sale privindu-l pe Eugen Teodorovici. Cîțu spune că în spatele afacerii prin care România vrea să șteargă datoria Cubei pentru vaccinul anti-cancer se află jocuri mult mai complicate. Senatorul arată că întregul film este regizat de la Kremlin și se întreabă dacă nu cumva Eugen Teodorovici este spion al Rusiei.

”Cum a sters Kremlinul datoria de 1.5 miliarde dolari a Cubei către România folosindu-se de Dancila/Теодорович și PSD.

În mai 2014 România îl trimite pe Atilla Gyorgy, reprezentat al României în boardul BII, la reuniunea Consiliului BII la Havana, Cuba. Împreună cu BII, la sugestia BII oare?, România aborda și tema datoriei istorice a Cubei către România.

Drept recompensă pentru întâlnirea cu oficialii cubanezi România NEGOCIAZĂ la acea întâlnire a conducerii BII, prin secretarul de stat, MODIFICAREA acordului dintre Romania și BII. Acordul este SEMNAT de același secretar de stat în mandatul ministrului Теодорович (interesant nu?), la București pe 1.07.2015.

Pe 14 noiembrie 2018 Теодорович se întâlnea cu președintele BII la București. Îl amenința cu dezvăluiri? Posibil, pentru că a doua zi Теодорович ia o decizie surprinzătoare.

Pe 15 noiembrie 2018, la o zi după întâlnirea cu președintele BII, Guvernul României, la propunerea lui Теодорович, aprobă în ședința de guvern hotărârea nr. 921/2018 prin care se SCHIMBA reprezentarea României la BII astfel: ”Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, iar supleantul său este o persoană desemnată de ministrul finanțelor publice. Astfel, este scos din schemă soldatul disciplinat A. Gyrorgy și Теодорович preia relația cu Kremlinul.

Pe “2 decembrie 2018 a avut loc vizita de lucru a ministrului finanțelor publice și a ministrului sănătății în Cuba. Delegația a fost primită de Ricardo Cabrisas Ruiz “ - sursa MFP. (Теодорович a zburat cu Aeroflot).

Dar exact ca în 2014, COINCIDENȚA, are loc tot în Cuba la Varadero, ÎN ACELAȘI TIMP, ședinta Boardului BII din care acum face parte Теодорович, Președintele BII se vede cu același Ricardo Cabrisas Ruiz (vezi photo).

Iar acum aflăm și ce au pus la cale Теодорович și Kremlinul în Cuba: “ștergerea a 90% din datorie și negocierea modului de recuperare a restului de 10%”- Datoria este de 1.5 miliarde dolari.

Astfel avem filmul prefect prin care Kremlinul folosindu-se de Dăncila/Теодорович și restul găștii a reușit să ȘTEARGĂ datoria Cubei către România- 1.5 miliarde euro.

Toți vor răspunde. Dacă nici aici nu este vorba de trădare de țară…”, a explicat Florin Cîțu.