Presa comodă PSD continua să primească ”donații” din bani publici. Este și cazul lui Bogdan Chirieac. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a livrat firmelor lui Bogdan Chirieac o nouă tranță de 63.000 de lei pentru susținerea „proiectelor” companiei de către trustul DC Media Group. Trustul este format din site-ul DC News și alte câteva site-uri mai mici.

Încă din decembrie 2018, CNAIR s-a angajat să plătească firmelor din DC Media Group – fondate de Bogdan Chireac – suma de 43.000 de lei in schimbul întocmirii unei strategii de comunicare și a difuzării unor materiale de promovare.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat că instituția ar fi ales să lucreze cu DC Media Group pentru că acesta ar fi „cel mai neutru” din media românească. În plus, a mai spus el, strategia a fost creată de Val Vâlcu, partener al lui Chireac, și, cu toate că a fost realizată cu bani publici, nu va fi facută publică, deoarece și-ar pierde eficiența.

Ulterior, pe 28 mai și pe 28 iunie, CNAIR a mai dat, prin încredințare directă către DC Media Group, alte două contracte în valoare de 72.000 lei fiecare. Instituția a plătit acei bani pentru „promovarea și maximizarea vizibilității CNAIR SA”, prin participarea reprezentanților acesteia la evenimente organizate de DC Media Group. În contract este prevăzută și publicarea unor materiale pozitive privind activitatea CNAIR.

Surse din CNAIR spun că DC Media Group va primi alocări lunare de fonduri. Potrivit unui anunț de atribuire directă publicat pe 1 octombrie in Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), CNAIR a avut nevoie de numai 8 minute pentru a plăti către DC Media încă 63.000 de lei.