Tupeu tipic PSD. Condiția pusă de Gabriela Firea de a candida la prezidențiale este de a fi susținută de PSD-ALDE și Pro România. Ea nu vrea să-și rateze viitorul în politică după ce a făcut praf Bucureștiul.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat public că va candida la prezidențiale doar dacă va fi candidat unic al PSD-ALDE și Pro România. ”Va trebui să mă consult (...) Mă voi întâlni cu colegii mei, este normal să ne întâlnim, să discutăm. Îmi pasă, sunt multe lucruri de făcut și în țară, ar fi anormal să nu mă intereseze ce se întâmplă în țară. Aș candida la prezidențiale în condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către colegii de la ALDE și de către fostul nostru coleg Victor Ponta de la Pro România, dacă aș fi considerată cea mai bună soluție pentru centru-stânga. Atunci aș putea să fiu și eu măsurată, analizată. Eu nu am vrut să se spună că îmi e teamă, că sunt încremenită în proiect, că doresc să îmi conserv procentele de la Capitală. În ultimele zile se tot spune că, în mod tradițional, PSD se înscrie în cursă cu președintele partidului, dar tot tradițional în ultimii 15 ani am pierdut. Poate ar trebui să facem o schimbare, din moment ce tradiția ne este nefavorabilă.”, a declarat Gabriela Firea, la ”Marius Tucă Show”.

La ultimul Comitet Executiv al PSD s-a decis ca partidul să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale și să se negocieze alianțe cu ALDE și Pro România pentru a susține candidatul PSD.

De ce renunță Firea la Capitală

În ultimii ani, primarul general a declarat ferm că nu va renunța la mandat pentru nimic în lume. Criticile aduse public cu privire la dezastrul din București au făcut-o să se răzgândească.

“Situația politică i-o impune. Este o încercare disperată pentru a-și salva viitorul politic. În București va pierde, în țară se știe mai puțin de cât de prost a condus Bucureștiul. Chiar dacă va pierde cursa pentru Președinția României, și o va pierde, nu îi pasă atâta timp cât acesta cursă îi oferă șansa de a pleca de la PMB. Pentru că întotdeauna singurul lucru pe lumea asta care contează pentru Gabriela Firea, este Gabriela Firea”, ne-a declarat Ciprian Ciucu, consilier general PNL.