Nebăgată în seamă în campania pentru europarlamentare, Gabriela Firea a cheltuit milioane de lei pentru un clip publicitar. Deşi mai are o lună până la împlinirea a trei ani de mandat, primăriṭa se laudă cu fleacuri, cu investiṭii făcute de alṭi primari şi doar finalizate de ea şi nu scoate o vorbă de problemele reale ale Capitalei, cum ar fi RADET. Firea îşi face publicitate pe bani publici doar pentru simpatizanṭii PSD.

Pentru ce nu a făcut Capitală, Firea acuză cu mare nesinṭire opoziṭia politică din Consiliul General. Ilegalităṭile constatate de justiṭie nu sunt luate în calculele primăriṭei, deşi a dat peste cap tot oraşul şi a prejudiciat grav calitatea vieṭii bucureştenilor.

Reacṭia opoziṭiei


Ca de obicei se laudă cu proiecte viitoare, vouchere și cu ceva panglici tăiate la proiectele primarilor precedeni. Nimic despre falimentul RADET, nimic despre cele 600 milioane euro cheltuite ilegal pe companii municipale, nimic nici despre revoluṭia în trafic promisă. Remarc limbajul non-verbal: doamna Firea, purtând sacou roșu şi stând tot timpul pe scaun, pare că a abandonat lupta pentru un nou mandat de primar general și că se adresează exclusiv membrilor și simpatizanilor PSD din ară. Probabil că intuiește că fereastra dumneaiei de oportunitate se deschide ușor duminică la ora 21:00, se deschide larg luni după amiază și se închide definitiv la primul Cex PSD de după alegeri și ICCJ, comentează Cătălin eaxonescu, consilier general PNL.

Doamna care se ocupă de imagine la Primăria Capitalei, dar nu și de administrarea Bucureștiului, Gabriela Firea, a scos azi un nou videoclip în care înfierează opoziia și se laudă cum că a cumpărat câte ceva (autobuze, ambulane). Ceea ce nu ar fi rău, dacă nu ar fi raportat la problemele Bucureștiului. Aceste realizări, la 3 ani de mandat, ar putea fi puse de un primar serios la capitolul şi altele. În schimb, au curs iarăși promisiunile, totul e la viitor, deşi cea mai mare parte din jalnicul ei mandat este la trecut. Și ne mai spune că s-a împăcat cu Dragnea. Problemele principale sunt, ca să le afle și dânsa, (1) calitatea aerului/traficul, (2) RADET/termoficare și (3) riscul seismic/degradarea patrimoniului construit și a locuirii.

Din punctul meu de vedere, guvernarea catastrofală a Gabrielei Firea, păstrând proporiile, a fost chiar mai proastă decât a guvernarea primului ministru Dragnea III, dna. Dăncilă. Acum vă întreb și pe voi, să văd ce credei: Cine a fost mai varză? Gabreila Firea (3 ani de mandat) sau Viorica Dăncilă (1 an și jumătate de mandat)?, apreciază Ciprian Ciucu, consilier general PNL.