Rectificarea bugetarã din 30 octombrie 2018 a Primãriei Capitalei aratã cã investiţiile în Bucureşti sunt la nivelul de 18%, banii europeni pentru reabilitarea RADET sunt pierduţi, tãieri masive au fost fãcute la spitale, dar continuã finanţarea primãriei paralele. Potrivit unor consilieri generali, primãriţa nu înțelege cum funcționează bugetul local în genere, legal, fiscal, financiar.

Ana Cicealã, consilier general USR, a fãcut o analizã a rectificãrii bugetare a Primãriei Capitalei. Ea o acuzã pe Gabriela Firea cã

a creat în doi ani o mașinărie paralelă de sifonat bani publici numită pompos <companii municipale>, ne spune astăzi cu tupeu că nu se taie bani de la bugete. Și că investițiile ar fi realizate la 50%, nu la 18%, cum sunt in realitate. Cicealã afirmã cã 10 milioane de euro s-au tãiat numai de la spitale. De la Maternitatea Bucur s-au tãiat toți banii, de asemenea de la consolidarea policlinicilor în care activează medicii de familie. De la piste de biciclete la fel, ca să nu mai vorbim de reabilitarea rețelei de termoficare, unde e jale, se vor pierde definitiv anul acesta 180 milioane de euro. Iar banii în plus se duc, nu mai puțin de 20 milioane euro azi, către 3 companii din sistemul mafiot pe care l-a creat. Problema mea cu <nu se taie> este că doamna Firea nu înțelege cum funcționează bugetul local în genere, legal, fiscal, financiar. Decât prin februarie, când vine să se laude cu propunerea ei de bugete record pentru spitale, școli, infrastructură, termoficare, consolidare, toate pe anul în curs. După care, prin septembrie, când își dă seama că din delasare, incompetență, timp ocupat cu bâlciuri și photo opps, creat companii de sifonat banii bucureștenilor și lupte pe putere, proiectele bugetate nu vor fi făcute nici anul acesta, vine și ne spune că e de vină legea achiziţiilor. Cum că nu s-a schimbat și nu îi dă voie să își facă proiectele mai repede. Legea achizitiilor era la fel și la începutul anului, doamna Firea, deci ori nu stiți să bugetați realist, ori nu intelegeți cum funcționează bugetul”, a comentat pe pagina sa de socializare Ana Cicealã.