Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, e încrezătoare că va obţine un nou mandat în toamnă şi spune că și l-ar dori ca viceprimar pe Nicușor Dan, principalul ei contracandidat.

Firea a declarat marți seară, într-o emisiune la Digi24 că Nicușor Dan are „parțial” niște calități, „ca orice om”, și este convinsă că s-ar înțelege bine și cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, pentru că cei doi obișnuiau să ia masa împreună, înainte sau după şedinţele de Consiliu Municipal.

„Aș vrea să fac echipă cu dl. Dan în calitate de viceprimar”, a declarat Gabriela Firea, întrebată dacă va face în continuare echipă cu actualul viceprimar Aurelian Bădulescu, cel care a fost implicat recent într-un scandal cu Nicușor Dan, candidatul unic al opoziției la Primăria Capitalei.

„Da, i-am mai oferit și data trecută, dar ne-a părăsit, a stat doar șase luni în Consiliul General, chiulind mai mult, deci a fost foarte pasager la ședințele de Consiliu General”, a spus Gabriela Firea, confirmând de trei ori că și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. „Da, sigur, cred că vom colabora foarte bine”, a adăugat ea.

Întrebată dacă Nicușor Dan are calitățile necesare pentru a fi viceprimar, Gabriela Firea a răspuns zâmbind: „Parțial. De aceea nici nu poate fi deocamdată primar general. Câteva are. Orice om are câteva calități”, a adăugat ea râzând.

Întrebată dacă Nicușor Dan ar fi mai bun decât Aurelian Bădulescu, Gabriela Firea a spus: „Nu știm asta, trebuie să testăm. Dar să știți că primarul general are doi viceprimari. Deci, încap amândoi”, a adăugat ea.

„Dar știți că ei se împăcau foarte bine când dl. Dan prin trecerea sa pasageră la Consiliul General. Mâncau împreună, înainte și după ședința de Consiliu General”, a menționat Gabriela Firea.

La completarea moderatorului, că acestea sunt calități umane, ea a comentat: „Da, sunt umane, păi asta spun, că se înțelegeau, deci nu aveau nimic de împărțit și nu transformau lupta politică, nu o duceau și în viața privată”.