Firea a realizat că nu mai are prea mult din actualul mandat şi rezultatele sunt nule. Ea dă vina pe partidele politice, pe care le cheamă la o reuniune de lucru luni, 15 aprilie 2019, ora 16:00 La televiziunea ei de casă a declarat că ȋncearcă să obţină un acord politic pe “proiecte extrem de importante”, mai exact ilegale.

De fapt, Gabriela Firea cere clemenţă şi caută soluţii de la consilierii generali pe cȃteva companii municipale declarate ilegale. Este vorba despre Compania de Consolidări (care a fost votată legal), Compania de Parking care ȋncasează ilegal banii ȋn centrul oraşului, Compania Eco-Igienizare şi cea de Iluminat Public.

Ȋntr-o intervenţie telefonică la Antena 3 Firea a spus că doreşte să-şi ducă mandatul de primar la bun sfârşit cu realizări, că sunt foarte multe probleme şi bani foarte puţini.
În ceea ce priveşte problemele Capitalei, ea a menţionat că a transmis şefului statului, preşedintelui Senatului, al Camerei Deputaţilor, premierului şi miniştrilor de resort adrese prin care a atras atenţia asupra pericolului pentru abonaţii RADET din Bucureşti dacă regia nu fuzionează cu ELCEN.
Firea a ȋnşiruit cheltuielile primăriei, dar nu sumele imense care se scurg cu tȃrgurile, concertele şi pomenile electorale.
"Domnul Dragnea m-a sunat în prima zi în care am revenit din spital, mi-a spus că a primit acele adrese şi că doreşte să rezolve parte dintre problemele pe care Primăria Capitalei le are în această perioadă. Am înţeles din acest mesaj că doreşte cumva să normalizeze relaţia dintre preşedintele PSD şi primarul general, fost om cu funcţii în PSD, acum simplu membru de partid, ceea ce cred că e de bun augur pentru cetăţeni. Eu cred că dacă aş refuza acest sprijin din partea Guvernului, a ministerelor care sunt acum coordonate de către reprezentanţi ai coaliţiei PSD-ALDE, aş fi blamată pentru faptul că ţin mai mult la orgoliul meu personal decât la interesul bucureştenilor", a susţinut Firea.

Pe surse se spune că Dragnea ar vrea să participe la ȋntȃlnirea de luni cu cele 5 partide care au condilieri generali. Numai că aleşii locali nu au fost ȋncă anunţaţi, mai ales cei din opoziţie.