Afaceri în familii. Șmecheriile cuplului Firea-Pandele se manifestă și în sport. La fel și soții Szabo-Gyongyossy. Site-ul Federației Române de Volei a publicat componența echipelor care vor lua startul în sezonul viitor, atât în prima ligă, cât și în liga a doua. CSM București, out, CSO Voluntari, in.

La feminin, în Divizia A2, seria Est, CSM București este prima echipă nominalizată. Vicecampioana României s-a retras în acest sezon din cauza problemelor financiare ale clubului. Mai mult, CSM București a anunțat că nu va mai înscrie echipa nici în liga secundă. În urma tratativelor cu federația însă, se pare că există premise care să aducă schimbări în acest caz.

Întârzierea este produsă de directorul general Gabriela Szabo, care este în concediu, singura care trebuie să mai aprobe înscrierea în liga a doua. CSM ar fi putut miza, în acest caz, mai mult pe junioare, neavând obiective imediate. Numai că, spre surprinderea tuturor, CSM a dat liber jucătoarelor, inclusiv junioarelor, să-și găsească echipe. De exemplu, Francisca Alupei (17 ani), una dintre cele mai talentate jucătoare din nou val, care avea contract cu CSM București, a ajuns în această vară la campioana Volei Alba Blaj.

Altă familie, altă afacere

Altă surpiză vine în prima ligă. Locul retrasei CSM București a fost luat de către CSO Voluntari 2005. Adică iese echipa primarului de București, Gabriela Firea, și intră formația primarului de Voluntari, Florentin Pandele, soțul acesteia.

Managerul sportiv al orașului Voluntari este Zsolt Gyongyossy, soțul directorului general de la CSM București, Gabriela Szabo!

CSO Voluntari a intrat în prima ligă, deși nu are decât un an în eșalonul doi, iar în sezonul de debut echipa a terminat pe locul 4 din 8 echipe participante. După cooptarea CSO Voluntari în prima ligă feminină, Divizia A va avea și în sezonul viitor 12 echipe. Cinci dintre acestea însă au fost promovate din liga secundă: FC Argeș, CSM Tg. Mureș din seria Vest, CS Medgidia, Rapid București și acum CSO Voluntari 2005 din seria Est.

Primărița are bani de publicitate și pomeni electorale, nu și pentru sport

Conducerea CSM București păstrează doar handbalul și a renunță volei fete și băieți și rugby. Pentru restul nu s-au mai găsit bani după ce bugetul clubului a fost redus cu 30%! Echipa de volei feminin era una dintre cele mai titrate după cea de handbal feminin. „Tigroaicele” de la volei au câștigat titlul național în 2018, participând în grupele Ligii Campionilor. Doi ani mai devreme, în 2016, CSM câștigase și Challenge Cup, al treilea trofeu european ca valoare.

Reacția lui Gyongyossy

Zsolt Gyongyossy, soțul directorului general de la CSM București, Gabriela Szabo, susține că din momentul în care a fost numit subsecretar de stat cu atribuții în domeniul sportului, nu mai deține nicio funcție publică la Voluntari. „Era etic și moral să renunț la toate funcțiile publice”, a declarat tehnicianul. CSO Voluntari recunoaște însă că a fost invitată în Divizia A1 și că va avea echipe de volei fete în primul eșalon.