Firea face ce știe mai bine. Deși este în culpă, și nu transmite informații, primărița îl amenință pe Nicușor Dan cu un nou proces. De această data este vorba despre refuzul primăriei Capitalei de a face public proiectul tehnic privind restaurarea Parcului Cișmigiu.

Primarul Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan și asociațiile civice că mint în momentul care spun că prin proiectul de restaurare a Parcului Cișmigiu se vor defrișa pomi și i-a avertizat pe aceștia că în cazul în care vor continua să răspândească informații false, vor fi dați în judecată.

În replică, Nicușor Dan îi transmite primarului Capitalei să facă public proiectul tehnic de reabilitare a Parcului Cișmigiu și atunci nu va mai fi nicio problemă.

”Gabriela Firea îi amenință public cu judecata pe cei care critică proiectul său pentru Parcul Cișmigiu.

A trecut deja o lună de când societatea civilă îi cere primăriței proiectul tehnic în baza căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cișmigiu, în valoare de 10 milioane euro. Comunicarea în spațiul public a proiectului tehnic ar pune capăt oricăror speculații și ar dovedi cine are dreptate.

Asociația Salvați Bucureștiul a înregistrat la Primăria Municipiului București în 13.08.2019 o cerere de informații publice prin care solicită proiectul tehnic. În situația în care nu primește răspuns până la termenul legal din 13.09.2019, va înainta o cerere în instanță pentru a obliga Primăria la comunicarea informațiilor solicitate.

Administrația publică se face cu acte, nu cu vorbe fără acoperire.

Amintesc că Gabriela Firea a mai anunțat public un proces împotriva mea pentru afirmații calomnioase la adresa sa, a înregistrat respectivul proces, dar procesul a fost anulat de instanță pentru că nu a plătit taxa de timbru.”, scrie Nicușor Dan.