Contrar promisiunilor făcute ȋn campania electorală, când PSD promitea că nu va introduce taxe noi, iată că administraṭia baronesei de Bucureşti-Ilfov vrea tarife majorate pentru parcări. Deşi a promis că parcările vor fi o prioritate pentru ea, Gabriela Firea nu mai scoate o vorbă despre aceste lucrări deşi şi-a ȋnfiinṭat o companie care ar trebui să le construiască.

Un proiect de hotărâre al Gabrielei Firea vizează majorarea halucinantă a tarifelor pentru pacare. Proiectul este pus ȋn dezbatere publică până ȋn luna mai 2019. Documentul vrea să introducă taxe de parcare astronomice, dar nu se spune o vorbă despre crearea de noi locuri.

Conform acestui proiect, locurile de parcare ale Primăriei Capitalei vor fi împărite în 3 zone, iar taxarea se va face în funcie de apropierea de centrul orașului.

Astfel, în Zona 0Centru se vor percepe 10 lei /oră (acest tarif se percepe ilegal deja de câteva luni), în Zona 1- 5 lei /oră, iar în Zona 2- 2,5 lei /oră pentru persoanele fizice. În privina abonamentelor, preurile variază între 2.800 lei și 9.600 lei/an.

În privina firmelor, costul abonamentelor de parcare variază între 8.640 lei și 17.280 lei/an/loc.

La cum au evoluat lucrurile în ultimii ani, e clar că se vor plăti sute de milioane de lei către angajaii companiei de parcări și, dacă mai rămâne ceva, poate se vor spori locurile existente.

Proiectul de hotărâre iniiat de Firea îi demonstrează mediocritatea administrativă: tarifele sunt stabilite din pix, fără studii de suportabilitate, fără nicio precizare privind destinaia sumelor încasate. Aici se pot găsi toate tarifele propuse https://www3.pmb.ro/storage/proiecte/1552992577ph.pdf?fbclid=IwAR0Z2swejs9tTkzB1fLo5vuD0WvrfYBrR92IjNVMMXwglBrBQJVkzmwSl88.