Primarul general se face că lucrează. Ordinea de zi a Consiliului General de astăzi este plină de inepṭii. Opt pasarele ar urma să fie construite ȋn Capitală, dar nimeni nu ştie cum vor arăta. Se cunoaşte doar suma cerută. Acestea sunt puse pe ordinea de zi suplimentară, dar nu au specificaṭii tehnice, astfel că nimeni nu ştie cum vor arăta. Gabriela Firea insistă să obṭină vot favorabil pentru noile companii care vor administra RADET, ȋn ciuda avertismentului transmis de prefect.

Primăriṭa Capitalei apelează la artificii de tot felul crezând că va obṭine votul de 2/3 necesar pentru avizarea proiectelor privind companiile RADET. La punctul 1 de pe ordinea de zi a ședinei de Consiliu General s-a introdus vacantarea mandatului consilierului PMP Poșircaru, unul dintre consilierii care NU au votat pentru legalizarea companiei ilegale Energetica. Acesta și-a dat demisia din Consiliu, însă faptul că se vacantează înainte de votul Companiei Energetica mandatul lui înseamnă ca Firea va avea nevoie numai 5 voturi pentru de la PNL, nu de 6 voturi. Data trecută au fost însă chiar 6 voturi de la PNL (din totalul de 8).

Firea: Eu nu refuz pe nimeni

Interpelările dinaintea votării proiectelor de ȋnfiinṭarea a celor două companii s-au referit la “comportamentul de ṭepar” a lui Firea dată bucureştenilor; s-a cerut din nou demisia directorului Departamentului Juridic, Adrian Iordache, care “i-a dezinformat pe consilieri” prin garantarea legalităṭii votului cu majoritate simplă. Consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, i-a cerut explicaṭii lui Firea privind diferenṭa dintre numirea fiicei PSD-istului Ardeleanu în Consiliul de Administraṭie al RADET şi numirea lui Alexandru Burghiu, administrator special RADET, finul primăriṭei. Impertinenṭa lui Firea nu a ȋntârziat: “ȋnṭeleg că vreṭi să vă năşesc pe dumneavoastră. Cu plăcere. Eu nu refuz pe nimeni”. Ȋn cele din urmă, Compania Termoenergetica a primit votul a 2/3 dintre consilierii generali. De data asta nu mai sunt probleme de legalitate. Unora le vine greu să accepte că termoficarea centralizată nu se blochează, spune Gabriel Dumitraşcu, fost preşedinte al CA al RADET. Alṭi aleşi locali aşteaptă reacṭia prefectului, care a somat-o pe primăriṭă să prezinte măsurile luate după decizia Curṭii de Apel.
proiecte_3

Pasarele de 17,5 milioane euro fără schiṭe

Enumerarea lucrărilor vizate de primăriṭă arată tendinṭa de transformare a Bucureştiul în DN1, unde oamenii cu probleme la mers sunt condamnaţi să stea în casă. Azi, la CGMB: pasarelă pietonală la Cora Lujerului de peste 2 milioane de euro, cu desfiinarea semaforului. Nu votez pentru că nu ştiu cum arată. Poate fi o idee bună, poate fi o idee proastă. Pun proiectul pe ordinea suplimentară, nu l-am vazut. Fără să văd proiectul, mi se pare cam scump.
8 pasarele cu 17,5 milioane de euro în Bucureşti, pe ordinea de zi suplimentară. N-am văzut o schiă, n-am văzut nimic, doar că vor bani, a comentat consilierul general PNL Cătălin Deaconescu.
proiecte

Sală polivalentă lângă Arena Natională

Firea pe Ordinea de zi suplimentară aprobarea indicatorilor economici pentru sala polivalentă care se va construi cândva lângă Arena Naională. "Singura sală modernă construită în ultimii ani este la Cluj Napoca, are aproape 10 mii de locuri și a costat aproape 80 milioane lei. Sala propusă de doamna Firea va avea circa 20 mii de locuri și va costa.... peste 658 milioane lei, adică de peste 8 ori mai mult decât la Cluj Napoca! Probabil, noi bucureștenii datorăm aceste creșteri de costuri <eficienei> Companiilor Municipale implicate în acest proiect, comentează Deaconescu.
proiecte2