Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a intentat 14 procese prin care cere daune morale unor rivali politici și unor jurnaliști, după ce aceștia au făcut anumite declarații despre activitatea ei la PMB.Stupefiant este că în aceste procese, până și taxele de timbu au fost achitate de Primăria Capitalei.Printre cei dați în judecată de Firea se află foști sau posibili candidați la Primăria Capitalei, cum ar fi Nicușor Dan, Robert Turcescu, Cristian Bușoi și Ciprian Ciucu. De asemenea, tot pe lista politicienilor ale căror declarații nu au fost pe placul edilului Capitalei se află și consilierii generali - Octavian Berceanu (USR), Cătălin Deaconescu (PNL) și Roxana Wring (USR), dar și deputatul liberal Gigel Știrbu.Printre jurnaliștii cunoscuți chemați la judecată de Gabriela Firea sunt Cătălin Tolontan (Gazeta Sporturilor), Denise Rifai (Realitatea TV) și Floriana Jucan (QMagazine).


Pe 13 ianuarie, ONG-ul "Evolutie în Instituție" a adresat două întrebări Primăriei Capitalei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațile de interes public.


1. Numerele dosarelor din instanță pe care le-a intentat în calitate de primar general și prin care s-au cerut daune morale unor persoane.


2. Suma totală a cheltuielilor de judecată pe care instanța a obligat Primaria să le achite celor chemați în judecată, inclusiv în cele care nu au rămas definitive.La sfârșitul lunii ianuarie, Primăria Capitalei a anunțat că nu poate furniza numele celor chemați în judecată, întrucat informațiile conțin date cu caracter personal.


Asociația "Evoluție în Instituție" susține într-o postare pe pagina de Facebook că:"Din experiența noastră, în momentul în care soliciți daune morale, taxa de timbru crește exponențial cu suma solicitată.Conform legii, dacă pretinzi daune de peste 250 000 lei, taxa de timbru este de 6105 lei la care se adaugă 1% din ceea ce depașeste suma de 250 000 lei.Iar doamna primar este lezată moral de sute de mii de euro, de către jurnaliștii sau politicieni ai altor partide."Tot conform Asociației, costurile acestor procese le suportă bucureștenii pentru că Gabriela Firea cheamă în instanță persoane în calitate de Primar General al Capitalei.