Dupã ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins recursul privind înfiinţarea ilegalã a companiilor municipale, Gabriela Firea a ieşit în spaţiul public cu mai multe declaraţii şi comunicate. Ea vrea sã reia votul consilierilor pentru a avea douã treimi, aşa cum prevede legea, dar nerespectat de Primãrie. Este de aşteptat ca primãriţa sã încerce sã “cumpere” câteva voturi din opoziţie, numai sã nu renunţe la aberaţiile ei.

Firea vorbeşte de bunã credinţã şi deplinã legalitate când a înfiinţat cele 22 de companii municipale. Ea reitereazã “serviciile de bunã calitate oferite bucureştenilor”, pe care i-a ţinut în frig toatã iarna şi care circulã în vehicule mizerabile prin oraş. “Intenția noastră a fost să spargem monopolul celor câteva firme care de ani de zile căpușau bugetul Capitalei”, se spune în comunicatul de presã, dar nu spune cã acele firme erau PSD-iste, dar din altã gaşcã, iar primarul vizat era tot social-democrat. Ea continuã cu “realizãrile” ei care nu se vãd pentru cã sunt minciuni mizerabile. Primãriţa a ajuns sã cearã idei de la opoziţie, pentru cã alte idei bune nu are şu vrea sã le “cumpere” bunã voinţa.

Adevãrul este cu totul altul. Sperând cã procesul se va rejudeca, Firea a depus în instanţã o adeverință medicală a unui avocat bolnav care reprezenta firma Service Ciclop SA, care deţine 0,1% din acţiuni In toate companiile municipale.

Firea și avocații au sperat că judecãtorii Curţii de Apel București vor înghiți gălușca unei adeverințe medicale de colică biliară a avocatului de la Service Ciclop S.A. În calea extraordinară de atac, avocații primarului au încercat ieri să convingă justiția că avocatul companiei Service Ciclop S.A. nu a putut veni la ultimul termen fiindcă avea dureri de colecist - vedeți mai jos adeverința. Mai absurd, că acestuia i-a fost imposibil să își anunțe clientul timp de 7 zile că e posibil să nu ajungă la termen din cauza durerilor de fiere”, afirmã Ana Cicealã, consilier general USR, parte din dosar.
adeverinta

Ironia face că din 596 milioane de euro, bugetul companiilor dat de Firea din bugetul Bucureștiului, Service Ciclop S.A. a contribuit și el cu ...600 (șase sute) de euro iar Curtea a costatat și că ei sunt un asociat fictiv în companiile sifonatoare. Probabil ne-a costat mai mult de 600 euro, pe noi toți, avocatul bolnav, decât contribuția Service Ciclop S.A. Se confirmă încă o dată hotărârea anulării înființărilor companiilor municipale, prin care se scurg bani publici către apropriații Gabrielei Firea și care au buget de 596 milioane euro”, mai comenteazã Cicealã.