Satul Francez revine la Primăria Capitalei, care ar trebui să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda aproape 130 milioane de euro. Acesta este verdict în acest caz care trenează ded 11 ani. Primărița se vaită că nu are bani și că plătește oalele sparte ale altora. Firea uită că PSD era majoritar în Consiliul General în mandatul lui Traian Băsescu.

Satul Francez revine la Primăria Capitalei, însă instituția trebuie să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda despăgubiri de circa 94 milioane de euro, plus penalități. Aceasta este decizia definitivă emisă marți de Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul a durat aproape 11 ani.

Sentința ICCJ confirmă decizia dată de Curtea de Apel București pe 11 iulie 2018: ”Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a contravalorii imobilului teren situat în Bucureşti, str. I.V. Turgheniev şi în B-dul Aviatorilor, de 69.312.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, la care se adaugă dobânda legală aferentă acestei sume, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a dobânzii legale aferente sumei de 6.417.669 euro la plata căreia a fost obligat cu titlul de sultă prin sentinţa nr. 1309/05.07.2011, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Înlătură dispoziţia din sentinţă privind plata dobânzilor din aprilie 2008. Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea principală formulată de reclamanţii-pârâţi Constanda Costică şi Constanda Maria, privind acordarea despăgubirilor în cuantum de 29.757.210 euro. Obligă reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria să restituie în deplină proprietate şi posesie pârâtului imobilul liber de orice sarcini, situat în Bucureşti, Şoseaua Nordului, compus din teren în suprafaţă de 28.500 mp şi construcţiile edificate pe acesta, se artă în sentința dată pe 11 iulie 2018 de Curtea de Apel București și care a rămas definitivă prin sentința dată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată în motivarea pes curt.

Gsabriela Firea a ieșit public să denunțe problemele pe care le are. “Primăria vrea o executare amiabilă. Nu avem acești bani. Ar trebui să ne împrumutăm la Trezorerie, iar gradul de îndatorare este de 5%“, a spus primărița.La noi e vorba de subvenții la RADET și RATB, cele 19 spitale, salariile și cheltuielile de funcționare. După ce se scad aceste sume, cu siguranță se va putea face o calculație pentru eșalonarea acestor plăți”, a mai spus Firea.