Patru proiecte de hotărâre sunt pe ordinea de zi a Consiliului General prin care primărița propune ”confirmarea” înființării a 4 dintre companiile ilegal înființate. În lipsa unei prevederi legale, Firea vrea să acopere prin votul Consiliului General ceea ce s-a întâmplat și încă se întâmplă la aceste societăți.

Consilierul general liberal Cătălin Deaconescu îl ironizează pe șeful Direcției Juridic, Adrian Iordache într-o postare pe pagina sa de socializare.

“Apreciez că l-a trimis la bibliotecă pe directorul de la Juridic vreo 220 de zile, câte au trecut de la Decizia definitivă a Curții de Apel, să citească toată literatura de specialitate și să găsească măcar un început de citat cu care să răstalmăcească ideile expuse de vreo 2 autori. Dar primarul general ar fi trebuit să-i ceară acestuia să înceapă lectura, absolut obligatorie de altfel, cu textul Constituției României, care garantează separația puterilor în stat! Și poate că acesta ar fi înțeles din lecturarea alineatului 4 al articolului 1 că nicio ”confirmare” sau ”reconfirmare” nu poate infirma decizia justiției! (poate de aceea nu au scris și articolul 2 al proiectului de hotărâre, poate vor să îl propună în ședință cu următoarea formă: ”Pe teritoriul municipiului București deciziile Curții de Apel nu se aplică!”)

Doamna primar nu înțelege nici astăzi, la peste 7 luni de la decizia definitivă a instanței, că acele companii sunt moarte și niciun un artificiu ”procedural” nu le mai poate învia!
Avem 20 de hotarâri anulate pe care Consiliul le poate ”confirma” și cu majoritate de 150%, ele tot anulate rămân!

Ceea ce nu înțeleg este ce mai caută acel domn la conducerea Direcției Juridic, având în vedere că domnia sa susținea acum doi ani, sus și tare, că societățile se pot înființa cu majoritatea absolută a consilierilor! Dar dacă aceștia sunt oamenii în căror competență doamna primar are încredere, multe din lucrurile petrecute în ultimii trei ani capătă un alt înțeles”...

#CatastroFirea

București, meriți mai mult!

PS Având în vedere calitatea sa de membru în CA la două dintre companiile în discuție, mă întreb dacă domnul de la Juridic se află într-o situație de conflict de interese, căci altfel nu pot înțelege aceste pledoarii în apărarea unor societăți ilegale !