Este de notorietate că primărița Capitalei nu suportă criticile chiar și în fața evidențelor. Ea a reacționat la postarea Violetei Alexandru, șefa PNL București, care a reclamat că Municipalitatea se ocupă de refacerea fațadelor și mai puțin de consolidări. Firea continua să se laude doar cu ce a promis, nu cu fapte.

„Un reprezentant al partidului PNL Bucureşti, care are pretenţia că ar cunoaşte activitatea Primăriei Capitalei, consideră că actuala administraţie nu ar trebui să refacă faţadele clădirilor istorice, ci că ar fi mai bine să consolideze imobilele cu risc seismic. Informez reprezentantul opoziţiei că, în comparaţie cu doar 20 de imobile consolidate în ultimii 30 de ani, în prezent Primăria Capitalei are incluse în programul de consolidări peste 200 de clădiri. ”Până în anul 2020 se va interveni la toate cele 349 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic”, a afirmat Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

O altă minciună a PMB este că, în perioada 2017 – 2019 au fost întreprinse acţiuni de consolidare şi punere în siguranţă în peste jumătate dintre imobilele din categoria risc seismic I. Pentru 2019 sunt prevăzute fonduri pentru expertizarea a aproape 250.000 de metri pătraţi, proiectare şi execuţie pentru 100 de clădiri, lucrări de punere în siguranţă pentru 100 de clădiri şi lucrări de reabilitare a faţadelor pentru 100 de clădiri, menţionează PMB. Peste 1.500 de persoane din imobilele pericol public au fost deja mutate, iar toate locuinţele de necesitate deţinute de PMB sunt ocupate în prezent, anunţă PMB.

Să-i amintim primăriței că mai sunt 4 luni din anul 2019 și nu a făcut nimic.