Rãspunsul oficial al CNAIR privind lucrãrile din Prelungirea Ghencea adresate asociţiei cetãţeneşti aratã cã primarul general Gabriela Firea a fost şi este susţinutã de Guvernul PSD. Aceasta modificã proiectele dupã bunul sãu plac, ceea ce întârzie şi mai mult începerea lucrãrilor. Acum Firea vrea şi tramvai, ceea ce implicã alte exproprieri.

Toate scrisorile de susţinere a Gabrielei Firea în PSD au devenit inutile în faţa minciunilor publice ale primarului general al Capitalei. Nemulţumirile primãriţei sunt mahalagisme inutile în faţa evidenţei. Trebuie menţionat cã lucrãrile ar fi trebuit sã înceapã în urmã cu un an şi jumãtate, conform declaraţiilor viceprimarului Aurelian Bãdulescu, care se ocupã de toate “rufele murdare” ale Primãriei Capitalei.
Supralărgirea Prelungirii Ghencea este un proiect discutat încă de la începutul anilor 2000, dar în 2017, după ce se făcuseră nenumărate studii și expertize, Primãria Capitalei a venit cu altã idee năstrușnică, niciodată discutată, de a ”trage” și o linie de tramvai, pe lăngă cele 4 benzi de circulație.
În principiu, nu este o idee rea, dar ținând cont de stadiul de pregătire al proiectului și de calvarul pe care sunt nevoiți să îl îndure zilnic locuitorii din zonă, se puteau găsi alte soluții pentru transportul în comun. Realizarea pasajului peste centură s-a amânat 2 ani, iar PMB, deși are companiile proprii care ar trebuie să lucreze, încă nu are gata documentațiile pentru realizarea supralărgirii în interiorul orașului.
Asociaţia “Initiativa Prelungirea Ghencea” a adresat CNAIR o cerere în data de 10 septembrie privind Pasajul Domneşti.Se pare cã trebuie datã o nouã HG pentru exproprierile suplimentare necesare trecerii tramvaiului propus de Primãria Capitalei. Apoi urmeazã documentaţia pentru demolarea suplimentarã a imobilelor şi apoi eliberarea Autorizaţiei de construire. În aceste condiţii, nu vedem cum ar putea începe lucrãrile în trimestrul IV 2018. Primãria Capitalei nu ne-a rãspuns la ultima cerere de informaţii publice referitoare la Supralãrgirea Prelungirea Ghencea”, spune Asociaţia “Initiativa Prelungirea Ghencea. Potrivit documentului, lucrãriel la Pasajul Prelungirea Ghencea ar fi trebuit sã înceapã î timestrul IV al acestui an şi ar fi trebuit finalizat peste 2 ani. Indecizia lui Firea schimba acum datele proiectului, care trebuie restudiat şi reproiectat. Alţi bani, altã tocmealã.