Primarul general Gabriela Firea este în cãdere liberã. PSD Sector 5 şi-a retras sprijinul pentru 4 consilieri generali trimişi în onsiliul General sã reprezinte interesele cetãţenilor. Fosta jurnalistã Anca Florea, Marius Pavel, Nina Sãndulescu şi Valeriu Suhan “i-au jignit” pe cei 300.000 de oameni care trãiesc în Sectorul 5 prin acordul pe care şi l-au dat pentru repartizarea la alte sectoare a sumelor cuvenite pentru reechilibrarea bugetelor locale. Fricţiunile dintre Fabriela Firea şi Daniel Florea, edilul Sectorului 5, sunt de notorietate. Florea a refuzat sã ia în seamã unele decizii ale primãriţei, cum ar fi închiderea şcolilor din cauza viscolului.

A început decãderea politicã a primãriţei. Arogantã şi dispreţuitoare, ea a crezut cã-i poate sfida pe primarii de sector, ca şi pe miniştrii PSD.
”În şedintele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuţa Doina, Pavel Marius Adrian, Sãndulescu Nina şi Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetãţenilor Sectorului 5, care i-au trimis sã îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dacã sancţiunea de retragere a sprijinului politic, aplicatã acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusã pe ordinea de zi a PSD Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu ar fi fost posibilã aceastã jignire incalificabilã adusã celor peste 300.000 de oameni care trãiesc în Sectorul 5 al Capitalei”, se aratã în comunicatul PSD Sector 5.
excluderi.
ex
excluderi1

Celor 4 consilieri li se adaugã alţi 2, Orlando Culea şi Daniela Dragne, care au fost excluşi de Firea. Astfel, din cei 24 de consilieri PSD au rãmas doar 18. De acum Firea va trebui sã satisfacã toate doleanţele consilierilor ALDE şi PMP pentru a avea şanse sã-i treacã proiectele. Din calcule reiese cã ar avea 26 de simpatizanţi, iar majoritatea însemnã 27 de persoane. Din nefericire, nu toţi consilierii sunt prezenţi la şedinţe, aşa ca majoritatea celor din opoziţie este extrem de fragilã.

"Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru că din acest moment, pentru o perioadă, depinde cat de repede se vor mișca pesed-iştii proFirea și cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea în CGMB. Nici chiar PMP nu le va mai putea păzi voturile. Dacă Firea se bucură de antipatia a încă unui sef PSD din București, va rămâne fără majoritate iar noi vom avea șansa să dregem o parte din stricãciunile pe care le-a făcut", a comentat Ciprian Ciucu, consilier general PNL.