Despre existena documentului transmis de Prefectură primarului general s-a aflat prin intermediul lui Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, care nu a votat ȋnfiinarea noilor companii municipale care ar fi administrat RADET.

Iată că în sfârșit profesioniștii din Instituia Prefectului sunt lasai să-și facă treaba! Și aceștia scriu, cu precizie chirurgicală, ce efecte are Decizia Curii de Apel asupra TUTUROR actelor administrative adoptate de Firea-PSD în legătură cu companiile municipale! Și îi cer și să spună, <cu celeritate>, care sunt măsurile pe care le-a întreprins!!!

Doamnă, suntem amândoi de acord că Guvernul PSD-Dragnea este rău, dar ce scrie reprezentantul guvernului în teritoriu este perfect adevărat!, a comentat Cătălin Deaconescu. El continuă să o interpeleze pe primăriṭă:

Așadar, vă întreb:
1. Când prezentai Consiliului General și bucureștenilor planul de măsuri de adoptat pentru punerea în executare a sentinei judecătorești? Știi, v-am spus și la ultima ședină, au trecut deja peste 100 de zile din 22 noiembrie
2. Când publicai rapoartele Curii de Conturi referitoare la activitatea acestor companii?.
pref1pref2

Ana Ciceală, consilier general USR, susine că a făcut deja sesizare la Curtea de Conturi privind legalitatea funcionării companiilor sifonatoare de bani.

Ce urmează

Potrivit legii, dacă Firea nu va respecta ordinele prefectului, toate ȋncercările ei de a ȋnfiina alte companii, chiar şi legale, vor fi sortite eşcului. Prefectul nu va accepta nicio hotărâre privind companiile, nicio comasare sau divizare. Aşa cum se vede din ordinea de zi afişată pe site-ul Primăriei Capitalei, Firea va relua votul la fiecare şedinṭă de Consiliu General, dar zadarnic. Acum se vede clar de ce primăria şi-a impus un om sigur la Prefectură, fiind conştientă de ilegalităṭile comise, şi de ce ȋşi mituieşte subordonaii. De acum ȋncolo, Firea are câteva opiuni. Prima, cea mai onestă, ar fi demisia. Cealaltă este să facă treabă şi să abandoneze parangheliile. Ȋn privina RADET, trebuie să investească bani pentru ȋnlocuirea reelei primare şi să asigure agentul termic ȋn Capitală. Asta dacă vrea să mai existe ȋn politică.

窗体顶端

窗体底端