Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vrut să facă precizări despre furnizarea agentului termic. Ea spune că, în ultimul timp, în presă, au apărut informații conform cărora furnizarea agentului termic pentru sezonul rece este în pericol. Informațiile apărute se bazează pe avariile RADET apărute în București încă de la începutul lunii septembrie.

Tot omul a putut să vadă că intervențiile RADET s-au făcut cu mare greutate și foarte prost. Țevile montate erau deja ruginite și necăptușite, așa încât lucrările erau făcute de mântuială.

Aberațiile lui Firea

· În RADET nu s-a mai investit, nu s-a făcut o înlocuire totală de 50-60 de ani. În ultimii ani s-au făcut cârpeli. În mandatul meu s-au reabilitat 180 de km. E foarte mult față de cât s-a făcut anterior. În anii trecuți nu mai plecau subvenții.

· În București se plătește cea mai ieftină gigacalorie pentru că primăria subvenționează 65% din factură

· A trece de la un sistem general de termoficare la centrale pe apartament ar fi un haos, iar facturile ar atinge prețuri gigantice. Este imposibil. Cine lansează asemenea comunicate, nu știu ce vorbesc.

· Nu se va sista livrarea agentului termic. Știm care sunt zonele vulnerabile, unde trebuie înlocuite conducta și unde trebuie reparații urgente.

· ELCN câștigă foarte bine de pe urma RADET

· RADET nu e îngropat în datorii, așa cum au afirmat unele persoane. Jumătate dintre facturi sunt scadente

· Am făcut demersuri la Ministerul Energiei, fără răspuns. Nu mai trebuie să așteptăm bani de la minister. Putem cere schimbarea modului de facturare.

· În ceea ce privește atacurile la adresa mea și a primăriei, mă voi adresa instanței. Nu este normal să ne purtăm ca în vestul sălbatic.

· Nu este normal ca ei să stea ascunși și să încasese bani.