Nașa de cununie a Gabrielei Firea, Alina Tarcevschi, a vrut și a reușit să devină funcționar public. Ea a fost angajata a lui Voiculescu și colegă cu primărița și țintește poziția de directoare în Primăria București. Informația a fost dezvăluită de consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

De astăzi, Alina Tarcevschi este Director al Direcției de Strategii din Primăria Capitalei.
“Din șase concurenți, ea a fost cea mai bună. Deci nu la direcția de protocol sau relații internaționale, tipa s-a aruncat direct la strategii, da? Banca Mondială are acum partener de dialog pe contractul cu PMB pe următoarele domenii:
- Planul de Mobilitate Urbană Durabilă;
- Planul integrat de calitate a aerului;
- Strategia culturală;
- Strategia integrată de salubritate etc.

Ce primar varză este Gabriela Firea! Cum să nu aibă nevoie de specialiști în acest domeniu? Cum să-și pună însoțitoarea la strategii?”, a anunțat Ciucu.

După demisia Speranței Cliseru, Alina Tarcesvchi a devenit șefa de cabinet a primăriței. Ea a lucrat cu Gabriela Firea în trustul lui Dan Voiculescu. Din declarația de avere din 2017 reiese că Firea a împrumutat-o pe Tarcevchi cu 25.000 de euro.

„Unul dintre primele semne ca Gabriela Firea știe că va pierde alegerile. După ce pleacă Firea, ea crede că va avea o carieră de funcționar public? Astfel de ‘concursuri’ au fost regulă în mandatul lui Firea! Au fost zeci și zeci în acești ani. M-am săturat de politica de clan!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

CV-ul Alinei Tarcevschi:

– Octombrie 2016-prezent – Consilier al Primarului General, Coordonarea activității de protocol și relații externe.

– Aprilie 2013-octombrie 2015 – Consultant, Coordonare activități de comunicare și de relații externe, gestionarea relației cu presa, Instituția Prefectului Județului Ilfov;

– 2011-2013 – Director BTL – Finanțiștii – Organizare evenimente, gestionarea activității de comunicare – SC INTELLIGENCE BUSINESS MEDIA;

– 2009-2011 – Director BTL și PR – Săptămâna Financiară, Financiarul, Revista Felicia – SC INTACT MEDIA GROUP;

– 2003-2008 – Șef serviciu, Departamentul Purtătorului de Cuvânt al Guvernului – Coordonarea activității de comunicare cu presa centrală și locală – SGG;

– 1999-2003 – Expert Departamentul pentru Comunicare – Ministerul Informațiilor Publice, Departamentul Informațiilor Publice – Cancelaria Primului-ministru, Secretariatul General al Guvernului.