Cu doar o sãptãmânã în urmã, Valer Ciobãnescu, şofer şi lider sindical la STB (fosta RATB), îi cerea public demisia primãriţei pentru achiziţiile proaste ale autobuzelor turceşti. În loc sã remedieze problemele, Firea vrea concedierea acestuia. Este o practicã obişnuitã pentru actualul primar general. A început cu ziariştii ostili, a continuat cu poliţiştii locali şi continuã cu subordonaţii critici.


Pe pagina sa de socializare, Valer Ciobãnescu a dezvãluit intenţiile Gabrielei Firea referitoare la persoana sa. “Ce ați pățit duamna Firea de ați cerut concedierea mea....? Aveți voie ? Vă permite Codul Muncii ori legea 62/2011? Vă asigur că-mi mențin punctul de vedere, SĂ VĂ DAȚI DEMISIA. Atunci când lucrurile merg prost și nu suntem în stare să gestionam o stare de fapt, onorabil este să plecăm, să lăsăm pe alții care sunt în stare, nu ținem locul ocupat degeaba. Știți că de-abia au început problemele, să nu ziceți că nu v-am avertizat public și că nu sunteți responsabilã cu cheltuirea banilor publici. Am observat că iarăși vă gândiți sã mai dați câteva ,,meleoane" la biserici, iar investițiile în asigurarea de condiții de muncă în STB (RATB) mai au de așteptat. În biserici, știu că intrati să vă rugați să meargă Otokarele, să nu mai aibă probleme, dar în unitățile STB când intraţi să vedeți muncitorii cum arată ca boschetarii și aurolacii din lipsa pieselor, a sculelor și echipamentelor de protecție, nu mai vorbesc de alte lipsuri?”, a comentat Valer Ciobãnescu.

Mai multe persoane şi jurnalişti au constatat cã unele dintre noile autobuze turceşti au avut probleme sãptãmâna trecutã. Spre exemplu, un şofer de pe linia 302 se plângea cã îngheaţã în habitaclu, pentru cã sistemul continuã sã bage aer rece în loc de aer cald. Uşile autobuzelor nu se deschid la timp, iar oamenii îi înjurã pe şoferi.
În loc sã remedieze problemele, STB le considerã disfuncţii minore" şi susţin cã informaţiile sunt "ştiri false"

"În primele douã zile, nu au fost înregistrate retrageri la autobaze, cauzate de defecţiuni", transmite STB prin comunicate. În aceeaşi notã a apãrut şi reacţia constructorului, care susţine cã "presupusele probleme" sunt tendenţioase.

"În ceea ce priveşte pretinsa temperaturã scazutã din habitaclul şoferilor, toate autobuzele sunt perfect funcţionale, nefiind înregistrate probleme la instalaţia de încãlzire. Otokar nu este rãspunzãtoare de eventuala folosire eronatã de cãtre şoferi a funcţiilor autobuzelor noastre", spune firma Otokar.