Val de reacții negative față de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după declarațiile sale publice. Lamentările primăriței nu mai impresionează, deoarece declarațiile pe care le-a auzit toată lumea îi aparțin. Firea credea că dacă plătește are asigurată protecția presei.

Obsesia lui Firea față de propria-i imagine a ajuns să o doboare. După acuzațiile nedemonstrate aduse lui Vlad Voiculescu, membru PLUS, care și-a declarant intenția de a candida anul viitor la Primăria Capitalei, acesta a spus că o va da în judecată.

A urmat anunțul conducerii postului Europa FM care a decis să returneze sumele primite, în urma unor contracte de publicitate, de la Primăria Capitalei.

„Conducerea postului Radio Europa FM a decis să returneze sumele dintr-un asemenea contract cu municipalitatea bucureșteană, semnat în vară, și la care a renunțat ulterior. În plus, postul nostru de radio va pune la dispoziție spațiile publicitare respective pentru promovarea inițiativei <Noi construim un spital>”, a anunțat Moise Guran.

De asemenea, Moise Guran a făcut un apel către instituțiile de presă să renunțe la publicitatea făcută de Primărie la propriile proiecte.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor, a cumpărat masiv publicitate de la o mulțime de instituții media pentru a promova „realizările” în domeniul sănătății.

Pe principalele posturi de televiziune, în special pe cele de știri, rulează reclame privind „realizările” Primăriei Capitalei în domeniul serviciilor medicale. Conform unui document publicat de Libertatea, în conturile televiziunilor și a numeroase site-uri au intrat peste un milion de euro de la Firea.

Administrația Spitalelor a cumpărat publicitate pentru realizările sale în valoare de:

1,75 milioane de lei, în perioada 15 august 2019 – 15 septembrie 2019.

1,75 milioane de lei, în perioada 16 septembrie 2019 – 15 octombrie 2019.

1,70 milioane de lei, în perioada 16 octombrie 2019 – 15 noiembrie 2019.

În total, prețul cu TVA este de 5,2 milioane de lei. 7 televiziuni iau grosul banilor. Lor li se adaugă 8 stații radio și 13 site-uri.