Primărița Capitalei, Gabriela Firea, a profitat de degringolada din PSD după căderea Guvernului și a transmis un mesaj colegilor din PSD. Ea a vrut să dea semnalul că este gata să preia partidul și anunță o perioadă grea pentru social-democrați.

Firea, susține că urmează o perioadă extrem de complicată în interiorul PSD, după pierderea guvernării și face un apel către colegii de partid să fie raționali și să salveze ceea ce mai este de salvat.

”Să avem înțelepciunea și puterea de a salva ce este benefic și trebuie salvat...și să nu ne speriem de o perioadă grea. Numai prin renunțări și jerfe a evoluat omenirea. Așa și cu oamenii, la nivel individual și ca echipă. Doamne-ajuta!”, scrie Gabriela Fire ape Facebook. Ea îi are de partea sa pe Paul Stănescu și Marian Ciolacu.

Schimbarea lui Dăncilă

În interiorul PSD sunt mai multe voci care o condamnă pe Dăncilă de proasta gestionare a moțiunii de cenzură. După câteva ore de la votul din Parlament, s-a cerut demiterea echipei de campanie a lui Dăncilă, în frunte cu Miron Mitrea. Se pare că este inutilă minimalizarea dezastrului de către fostul sindicalist, care a fost acuzat că a lucrat permanent cu ”statul paralel”.

Ilan Laufer, președinte al filialei PSD din SUA și fost consilier al premierului Dăncilă, cere un congress pentru desemnarea unei noi conduceri a partidului. El afirmă că Dăncilă a ajuns lider al PSD doar pentru că era premier.

Opoziția vrea și capul lui Firea

Ciprian Ciucu, consilier general și lider al PNL Sector 6, susține că și Gabriela Firea trebuie sa fie alungată din fruntea Capitalei după victoria moțiunii de cenzură.

„Sfârșitul epocii Dragnea. Firea, urmezi! PSD-ul trebuie scos și din București”, a scris Ciucu pe Facebook.

Predicția lui Buzatu

„Rezultatul a devenit oficial, moțiunea a trecut, urmează celelalte elemente procedurale care vor duce ce la constituirea unui alt Guvern. Încă o dată vă spun tuturor că cei mai mulți dintre cei care se bucură de succesul moțiunii vor avea ce regreta în aproximativ șase luni de zile. (…) Cred că noul Guvern trebuie format din cei care au susținut moțiunea. Trebuie ca ei să aibă ocazia să demonstreze oamenilor că programul cu care vor veni este mai bun decât cel al actualului Guvern”, a declarat Dumitru Buzatu.