Primăriṭa Capitalei nu vrea să pună în aplicare sentinṭele judecătoreşti de desfiinṭare a companiilor municipale. Dimpotrivă. Ea cere acordul consilierilor să le salveze la şedinṭa din 30 mai 2019. Consilierul general PNL Cătălin Deaconescu a analizat datele financiare ale 18 companii municipale. Rezultatele sunt şocante.

Gabriela Firea vrea să legitimeze dezastrul creat cu companiile municipale cu votul aleşilor locali. Numai că analiza lui Cătălin Deaconescu arată un adevărat jaf. Ea vrea să majoreze numărul angajaṭilor din companiile municipale de la 3.647 la 6.155 de persoane.
comp.1

Doar în 2018, pierderea cumulată a celor 18 companii a fost de 75.153.046 lei (pierderi de circa 15.8 milioane de euro). În motivaiile de înfiinare, toate estimau să facă un profit de 5%; [Pierderi egal venituri minus cheltuieli, adică au cheltuit mai mult decât au produs (pe salarii, pe sedii, pe echipamente), adică nu au fost în stare să lucreze la capacitatea pe care şi-au propus-o];

► În loc să lichideze companiile, ticsite cu oameni apropiai lor (dar și nelegale și ineficiente!), primarul Firea vine în CGMB să lfie aprobate bugete de miliarde de lei în contextul în care, pierderile pe primul trimestru din 2019 sunt de încă 36.913.612 lei, iar la sfârșitul primului semestru vor cumula pierderi de aproape 54 milioane lei;

Nici prin gând nu le trece să oprească dezastrul, având în vedere investiii totale de 677 milioane lei, (cele mai multe cumpară terenuri și utilaje) şi dublarea numărului de salariai;

Noua nomenklatură este inută satisfăcută, fiind prevăzută creșterea indemnizaiilor pentru membri CA și directorime: doar pentru aceștia bucureștenii au plătit în 2019 peste 15,6 milioane lei.

Aceste companii au bugete cumulate de circa 3 milioane lei pentru protocol, reclamă și publicitate. De ce RECLAMĂ ȘI PUBLICITATE în condiiile în care aceste companii nu au NICIUN client în afară de PMB și structurile subordonate acesteia și nu au câștigat NICIUN contract pe piaa liberă?, se întreabă Deaconescu.
În 2018 pierderea cumulată pentru cele 18 companii analizate a fost de -30.609.886 lei. Dintre acestea, cele mai mare pierderi le-au înregistrat compania de străzi, aproape 5 milioane lei, și compania de pază cu peste 6,7 milioane lei. Doar 5 companii au reușit să facă profit, unele infim de ordinul a zecilor de mii lei. Gradul de realizare a veniturilor acestor companii în 2018 a fost în jur de 20%, fiind de 0% (ZERO la sută, ai citit bine!) la CM Managemetul Transporturilor sau de 4,83% la CM Managemetul Traficului, comentează liberalul.

Văzând aceste date nu pot să nu mă gândesc că doamnei Firea îi vin mănuşă funciile <recâștigate> în PSD, dovedind o dată în plus că este doar un liviudragnea fără mustaă, concluzionează Cătălin Deaconescu.