Miercuri, 23 ianuarie 2019, Liga Habitat programase o dezbatere cu preşedinţii de asociaţiile de proprietari în care oamenii aflau cum poate fi redusã factura de energie termicã în cazul în care sunt avarii mai mari de 24 de ore. Aceasta a fost anulatã de primãriţã.

Administrația Firea-PSD se teme de cetățenii informați. Conform angajamentului din contractul de furnizare, asociaţiile pot cere RADET reducerea facturii de energie termică cu valoarea energiei termice care trebuia furnizată in perioadele de întreruperi.
Pentru prima dată în 21 de ani întâlnirea săptamânală a organizației a fost anulată. Firea a cerut finului de la RADET să nu mai pună la dispoziție sala, unde aveau loc aceste întâlniri. La dezbatere urma sã participe Gabriel Dumitraşcu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al RADET. “Doamna primar general, în loc să consumați din energia și inteligența, specifice omului odihnit, și să mă blocați să am întâlniri cu cetățenii, mai bine raspundeti invitației de a avea o dezbatere publică în care să prezentăm bucureștenilor strategia, programele și măsurile, dacă le aveti, pe care le susținem fiecare dintre noi pentru ca bucureștenii sa aibe apă caldă și căldură cât mai curând ca și preferații dumneavoastra, vienezii”, a comentat Dumitraşcu.