Compania Managementul Traficului Bucureşti cumpără utilitare de 620.000 euro pentru a ridica maşinile bucureştenilor. Compania este una dintre cele 22 de entitãţi economice declarate ilegale. Compania de parking continuã sã încaseze cei 10 lei pe orã pentru parcarea maşinilor în centrul oraşului, deşi a fost înfiinţatã ilegal.

Consilierul general al USR, Ana Ciceală, a cerut Curţii de Conturi o verificare la sânge a cheltuielilor făcute de companiile municipale ale Capitalei.

„Am făcut zilele acestea o nouă sesizare către Curtea de Conturi să verifice legalitatea cheltuielilor făcute de companiile municipale în această perioadă şi a contractelor. Sesizarea a fost semnată şi de Dan Barna. Le-am ataşat şi motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a stabilit că cele 22 de companii municipale nu au fost înfiinţate legal”, anunţã Ana Ciceală. Ea mai spune că Primăria Capitalei vrea să achiziţioneze utilaje pentru ridicarea maşinilor, înainte ca un astfel de proiect privind ridicarea autoturismelor să fie votat. „Este culmea absurdului bucureştean. O companie ilegală, Compania Managementul Traficului Bucureşti, cumpără utilitare de 620.000 euro din banii noştri pentru a ne ridica maşinile. Dincolo de dezbaterea despre ridicarea maşinilor parcate pe prima bandă sau pe trotuar, discuţie legitimă şi foarte necesară, e o ironie absurdă ca o companie înfiinţată nelegal de Gabriela Firea să ridice cu banii noştri maşinile parcate nelegal”, comenteazã Cicealã. La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că cele 22 de companii municipale ar fi fost înfiinţate nelegal, argumentând că hotărârile CGMB de înfiinţare a societăţilor ar fi trebuit luate cu o majoritate de două treimi.

Nici Gabriela Firea nu este primarul României, nici patronul bugetului țării, deși EXACT așa se comportă de aproape trei ani la cârma Bucureștiului: împarte și sifonează din propriul pix bugetul capitalei. Poate o fi învățat de la colegii ei din PSD, inclusiv de la alți baroni locali de Teleorman, cum să se poarte cu banul public? Cât despre politicienii care împart banii noștri pe interese oculte, la Gabriela Firea, primar PSD, sunt destul de la vedere împărțiti: 600 milioane de EURO în 2 ani scurși către clientela de partid din 22 de companii municipale, declarate ilegale”, mai spune Cicealã.

Primãria Capitalei cumpără șase autospeciale pentru ridicarea rapidă a autovehiculelor staționate neregulamentar sau abandonate pe drumurile publice.