Primarul Capitalei Gabriela Firea începe să recunoască mizeria în care se află orașul. Din când în cînd mai spune și adevărul. Dar Firea deturnează atenția de la cele mai grave probleme ale orașului, pe care le-a gestionat chiar ea: RADET.

Încă nu a venit iarna, dar cetățenii din Sectorul 2 sunt îngroziți de ceea ce-i așteaptă. În luna septembrie, în 82 de blocuri a fost sistat agentul termic, pentru două avarii majore. La un moment dat, o porțiune din Bulevardul Ferdinand a fost închis circulației din cauza defecțiunilor în rețea. Cârpelile făcute de RADET nu au ținut, așa că avariile au continuat. Țevile noi erau deja ruginite. Regia de termoficare nu se mai obosește să-i anunțe pe oameni când vor finaliza reparațiile, pentru că nu poate onora promisiunile.

Suntem nevoiți să recunoaștem că primărița are dreptate ”cetățenii sunt într-o situație neplăcută”.

Mizeria macină Sectorul 5

Aceeași expresie o folosește primărița și în privința salubrizării din Sectorul 5.

Firea a afirmat că Primăria Sectorului 5 a pus capăt contractului pe care îl avea cu un operator de salubrizare, iar, în prezent, încearcă să delege acest serviciu public unei entități proprii. „Toți bucureștenii trebuie să beneficieze de același confort, de același nivel de servicii publice, inclusiv de salubrizare, indiferent că locuiesc în Sectorul 1 sau în Sectorul 5″, a afirmat edilul șef al Capitalei. Șefa Direcției de Utilități a Primăriei Capitalei (PMB), Magda Iuga, a recunoscut și ea că, în Sectorul 5, există multe acumulări spontane de deșeuri. Multe dintre acestea apar pe timpul nopții. De aceea, PMB a cerut Poliției Locale Sector 5 să-și intensifice activitatea pe timpul nopții, pentru a identifica persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public. Primăria Capitalei (PMB) și-a îndeplinit atribuțiile de control date de legislația în vigoare privind serviciul de salubrizare. „Au fost date și amenzi, dar sancțiunile nu fac curățenie”, a mai explicat Iuga.