RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie”, a fost tema unui prim reportaj realizat de Pro Tv din noul sezon “România, te iubesc”. Gabriela Firea a refuzat sã dea explicaţii, vãdit nepregãtitã cu un set de minciuni.

Situaţia termoficării centralizate în Bucureşti este critică, au concluzionat reporterii Pro Tv, care vorbesc despre indolență şi nepricepere, prostie şi corupţie, situaţia la limită în care a ajuns furnizorul de apă caldă şi căldură al Bucureştiului, RADET.

Aflată în insolvenţã de peste doi ani şi jumãtate, regia aflată în subordinea Primăriei dă frisoane Capitalei. Au avut loc peste o mie de avarii la RADET, iar furnizarea agentului termic este permanent nesigur. Actuala conducere a regiei de termoficare nu a reuşit sã vinã cu o soluţie salvatoare. Gabriel Dumitrașcu, fost preşedinte CA RADET: ”În ultimii 10 ani am făcut calculul, toată apă fierbinte pierdută în subsolul Bucureştiului valorează la peste un miliard de euro. Vedeţi de ce n-am făcut investiţiile în reţea? Pentru c-am încălzit pământul cu acest miliard de euro.”

Gheorge Piperea, administrator judiciar dã vina pe conducere. ”Managementul la RADET se schimbă ca, mă rog, cum îşi schimbă o femeie ciorapii.”

Doru Vişan, secretar de stat Ministerul Energie, pune degetul pe ranã şi spune un mare adevãr: ”O dată cauze de finanţare, cauze manageriale, dar eu care vin din sistem consider principal cauza lipsa investiţiilor.”

Primarul general Gabriela Firea se fereşte să vorbească despre problemele acute ale Bucureştiului. Agasată de încercările de a primi răspunsuri la întrebările noastre, primãriţa s-a rãţoit la reporteri, semn cã “se pierde cu firea.

-Ce faceţi, mă urmăriţi? Dvs nu doriţi răspunsuri!
- Ba da, eu vreau.
-E jenant ce faceți!”. Acesta a fost dialogul dintre reporter şi edilul Capitalei.