Primăria Capitalei a acordat aviz pentru construirea unui ansamblu imobiliar pe un teren de peste 26.000 mp, în nordul Capitalei. Beneficiarii proiectului sunt sora și mama fostului finațator dinamovist, Cristi Borcea. Numele dinamovistului a apărut într-un dosar privind retrocedări ilegale pe raza sectorului 2, alături de cel al fostului primar Neculai Onțanu.

Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului.

Unul dintre terenurile care au fost retrocedate a fost chiar cel pe care acum se dorește construirea ansamblului rezidențial cu blocuri de 14 etaje.

După ce titlul de proprietate a fost emis, Neculai Onțanu ar fi primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, ce a fost transferată către avocata Loredana Radu și o altă persoană, interpuși indicați de Onțanu.


"În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu, la indicația acestuia. Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive", au constatat anchetatorii.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu ar fi fost revândut apoi lui Gabriel Oprea.

Conform avizului acordat de Primăria Capitalei, noul ansamblu imobiliar de pe malul Lacului Tei ar urma să fie format din mai multe blocuri cu o înălțime de 14 etaje, la o distanță de 30 m față de malul lacului.