Consilierul general USR, Roxana Wring, anunṭă că primarul general este ofensat pentru criticile pe care le face. Un alt dosar se referă la Nicuşor Dan, care aspiră la o candidatură unică a opoziṭiei pentru Primăria Capitalei. Acuzaṭia adusă celor doi se referă la răspândirea de informaṭii false şi calomniatoare la adresa sa şi a instituṭiei pe care o conduce. Firea cere scuze publice şi daune morale de 100.000 de euro. Câte daune este dispusă Furea să plăteasă bucureştenilor pentru frigul din case şi facturile tot mai mari pe care le plătesc?

100.000 de euro a estimat primarul Capitalei Gabriela Firea că merită să obṭină de la Roxana Wring și Nicușor Dan pentru răspândirea de informaii false și calomniatoare la adresa sa și a instituției pe care o conduce. În opinia edilului, declaraiile celor doi ar conduce la scăderea credibilităii primăriei și se induce opiniei publice o imagine negativă, nefavorabilă și de neîncredere faă de activitatea primarului general a Primăriei Municipiului București. () Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaiei, are ca efect să scadă credibilitatea instituiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziie cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg așa cum au optat ei pentru calea ușoară a manipulării publice, a afirmat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă, 11 mai 2019 .
În cererile de chemare în judecată depuse de primărie la Tribunalul București se arată că atât Roxana Wring, cât și Nicușor Dan, ar fi trebuit, dacă nu aveau suficiente informaii documentate, să le ceară primăriei, astfel încât datele prezentate de cei doi să aibă și un punct de vedere oficial. Firea minte cu neruşinare, pentru că mai mulṭi consilieri au cerut informaṭii la care nu au primit răspuns. La fel şi jurnaliştii incomozi. Generoasă în vorbe, Firea declară că banii pe care îi va obṭine de la cei doi îi va investi în proiecte sociale.

Replica juristei Wring

Bucureștenii ar trebui să ceară daune morale de la PMB, a reacṭionat Roxana Wring. Ea susṭine că ceea ce face Firea nu este doar o mișcare de victimizare, ci și o tentativă de intimidare, pe modelul pumnului în gură practicat de Liviu Dragnea. Toate declaraiile pe care le-am făcut referitoare la abordarea primăriei au fost toate bazate pe documente și investigaii de presă. Dacă doamna Firea considera că sunt calmonii, putea veni cu declaraii și dovezi care să infirme ce am spus, dar nu a făcut-o. Abia aștept să merg în instană, pentru că eu consider că am dreptate, a spus consilierul general USR. Referitor la daunele morale de 100.000 de euro pe care le cere edilul, Roxana Wring a spus că bucureștenii sunt cei care ar trebui să-i ceară primăriei daune morale în valoarea sumelor de bani investii în companiile municipale care nu funcionează.
M-a dat în judecată Gabriela Firea pe motiv că îi dăunez la imagine. Îi transmit și pe această cale că nu eu, ci realitatea din Bucureștiul pe care îl conduce îi strică imaginea. Și în mod cert nu din vina mea, ci din vina ei. Gabriela Firea este cel mai slab primar din câi a avut acest oraș în ultimii 30 de ani. Este singurul edil care a reușit performana de a îngropa dintr-un foc 600 de milioane de euro în aventura ilegală a companiilor municipale. Este omul care a avut pe mână cei mai muli bani din România dar care i-a risipit în mod iresponsabil pe tot felul de târguri, spectacole și statui. A avut și are majoritate în Consiliu și, cu toate astea, continuă să dea vina pe USR și pe Opoziie. Gabriela Firea nu va reuși să mă intimideze și nu va reuși să-mi pună pumnul în gură. Pentru simplul motiv că tot ceea ce spun este adevărat. Și pentru simplul motiv că toi bucureștenii văd pe pielea lor că nimic nu merge în oraș. Traficul e un coșmar, poluarea din aer este infernală, nicio investiie majoră nu este finalizată, RADET e în colaps, Capitala nu are Plan Urbanistic General, este sufocată de publicitate stradală ilegală, este un coșmar birocratic și o sursă inepuizabilă de sinecure pentru rudele, prietenii și cunoscuii cuplului Firea-Pandele. Așa că, stimată doamnă Gabriela Firea, eu nu mint. Dumneavoastră i-ai minit pe bucureșteni și, pentru asta, ar trebui să vă fie rușine!, a postat pe pagina sa de socializare Roxana Wring.