Derută și revoltă în Sectorul 2 al Capitalei cu privire la construirea pasajului suprateran Doamna Ghica. După anunțul primăriței care spunea că a fost eliberată autorizația de construire a pasajului, oamenii s-au informat și au cerut o dezbatere publică la Primăria Sectorului 2. În timpul discuțiilor, bucureștenii au aflat că Firea i-a mințit cu nerușinare. Ei se adună periodic pentru a face schimb de informații.

Nemulțumirea oamenilor a pornit de la macheta pasajului, publicată de Primăria Capitalei. Bucureștenii își doreau un pasaj subteran, nu unul suprateran, care să le bage toate noxele pe ferestre. Numai că primărița nu a organizat nicio dezbatere publică pe această temă și a emanat un proiect scump și prost. După dezbaterea publică de la Primăria Sectorului 2, s-a aflat că Firea i-a mințit. Primăria Capitalei nu a emis autorizația de construire a pasajului, care începuse cu 2 luni în urmă, ci doar o autorizație pentru tăierea copacilor. Ei sunt atât de revoltați încât se întâlnesc periodic să facă schimb de informații. Următoarea adunare este anunțată vineri seara în Parcul Plumbuita.
pasaj_2

Primărița acuză și fuge

Viceprimarul Sectorului 2, liberalul Dan Cristian Popescu, a fost cel care s-a implicat activ pentru a onora dorința oamenilor pentru construirea unui pasaj la intersecția Doamna Ghica, Șoseaua Colentina. ”Atacurile venite din partea administrației PSD îmi arată că demersul meu este corect, mai mult, doamna Firea mă acuză că țin cont de părerile cetățenilor!”, a anunțat Dan Cristian Popescu pe Facebook.

El spune că la dezbaterea publică de luni, 23 septembrie a.c., nicio altă autoritate implicată nu a vrut să le răspundă întrebărilor legate de construirea acestui obiectiv.

”Până la ora 18.00, ora începerii dezbaterii, reprezentanții PMB, ai Companiei de Dezvoltare Durabilă București S.A. și ai Trustului de Clădiri Metropolitane confirmaseră prezența. Din păcate, nu s-a prezentat niciunul dintre dânșii, nici macar primarul sectorului 2, domnul Toader Mugur Mihai, arătând încă o dată lipsa de interes față de problemele locuitorilor din București și disprețul la adresa noastră, a tuturor”, a spus liberalul.

Singura persoană prezentă a fost Marian Bumbar, consilier general USR. Acestuia i s-a cerut să solicite PMB documentele care vizează acest proiect și în special autorizația de construire. ”Imediat ce le va obține, le vom face publice.

În același timp am trimis o adresă oficială doamnei primar general Gabriela Firea, prin care îi solicit să ne pună la dispoziție toate documentele care stau la baza construirii acestui obiectiv, pentru a răspunde întrebărilor primite în cadrul dezbaterii de ieri (23 septembrie a.c.). Este momentul ca interesul cetățenilor să fie prioritar, nu miza politică sau jocurile mărunte de culise. Fac un apel la PSD să înțeleagă că acest demers nu este al meu, ci al locuitorilor sectorului 2, cetățeni pe care PSD ar trebui să îi reprezinte”, a concluzionat viceprimarul.