Adrian Bold, arhitect sef al Bucureștilor a câștigat procesul intentat primarului general al Capitalei în 2017. Firea îl destituise pentru insubordonare, Bold refuzând să execute ordine aberante. Decizia este definitivă, iar Bold trebuie reangajat.

Pleacă Ștefan Călin Dumitrașcu sau Firea refuză să pună în aplicare ilegal o hotărâre judecatorească? Aceasta este întrebarea care îi frământă pe angajații Primăriei Capitalei. Dumitrașcu este actualul architect șef al Capitalei, adus de Firea de la Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță. Dumitrașcu a lucrat multă vreme ca architect șef, circa 25 ani.

După un raport aberant al comisiei de disciplină conceput de Direcția Juridic, condusă de Adrian Iordache în care Bold era acuzat de insubordonare, publicat la gazeta de perete a primăriei, a urmat destituirea. Adrian Bold a refuzat să vorbească cu presa și nu a vrut să dea detalii față de ceea ce i se întâmplase. O vreme, interimatul a fost asigurat de Diana Olteanu, director de urbanism la acea vreme. Potrivit promisiunilor, trebuia să aibă loc un concurs, dar a fost uitată. Firea dorea un supus care să-i satisfacă dorințele imobiliare.

Adrtian Bold a fost repus în funcție în martie 2016, de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, dupa ce a fost demis de Oprescu în 2008. Adrian Bold a atacat în instanță decizia și a câștigat în 2010. Primăria Capitalei a fost obligată la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și la plata drepturile salariale . Bold a refuzat să permită unui proprietar din vecinatatea Cathedral Plaza să construiasca o clădire asemănătoare și I s-a imputat suma de 300.000 de dolari.
În cei 12 ani cât a fost arhitect-șef al Capitalei, Adrian Bold a ajuns de mai multe ori în atenția presei și a societății civile, semnătura sa regăsindu-se pe proiecte de urbanism controversate.