Ȋn timp ce o parte dintre spitalele din Capitală nu au căldură și apă caldă, Gabriela Firea anunță că se pregătește să construiască “Spitalul Metropolitan București”. Acesta ar urma să fie amplasat ȋn Pipera, pe un teren de 10 hectare, să aibă un turn de 12 etaje și un heliport.

"S-a realizat acestă documentație ȋn numai 8 luni. E un timp foarte scurt, ȋn comparație cu 2-3 ani, cât obișnuia, de regulă, să aștepte Primăria Capitalei ca să primească un studiu de fezabilitate. Urmează să aprobăm indicatorii tehnico-economici ȋn Consiliul General și, din martie, să ȋncepem lucrările. Acestea vor dura 3 ani", a precizat primarul general al Capitalei, ȋntr-o conferință de presă.

Firea susține că spitalul va fi a doua cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului și că va costa ȋn jur de 400 milioane de euro.

“E un preț mic pentru un spital care urmează să aibă 1.000 de paturi, dintre care 750 pentru spitalizare permanentă. Vor fi 31 de săli de operație. Vom avea 2 acceleratoare de particule pentru tratarea bolnavilor de cancer. Vom crea 1.300 de locuri de muncă, dintre care 1.100 medici și asistente. Vom avea spații de cazare pentru personalul medical și pentru rudele celor internați", a mai promis Gabriela Firea.

Rămâne de văzut de unde va avea Primăria bani să construiască acest spital, ȋntr-un timp atat de scurt, ȋn condițiile ȋn care instituția se declara, ȋn urmă cu puțin timp, ȋn faliment.