Gabriela Firea fuge mâncând pãmântul de rãspundere. Primarul general al Capitalei a dat o Dispoziţie prin care şi-a delegat atribuţiile de primar general. Ea nu l-a mandatat nici pe administratorul public, Sorin Chiriţã, nici pe viceprimarul Aurelian Bãdulescu sã-i ţinã locul pentru 6 luni.

Folclorul urban spune cã Firea şi-ar fi inventat boala pentru a sta deoparte 6 luni. Alţii spun cã boala de care suferã este mai gravã decât a spus ea, mai ales conflictele politice ar fi afectat-o rãu. Un alt zvon spune cã bãtaia pe care ar fi încasat-o de aceastã datã de la Florentin Pandele a fost cruntã şi nu poate ieşi din casã, ştiut fiind cã primarul din Voluntari este un tip deosebit de violent. Toate aceste zvonuri au luat amploare dupã ce s-a aflat cã fostul prefect al Capitelei, demis recent de Guvern, Speranţa Cliseru a fost numitã de Firea director general la Direcţia Generalã Dezvoltare şi Investiţii din cadrul PMB, cu un salariu între 10.000 şi 12.000 lei net/lunã.

Aceasta ar fi primit şi o Dispoziţie de Primar pe o perioadã de 6 luni prin care i s-au dat aproape toate atribuţiile. Decizia de numire în funcţie ar urma sã fie votatã pe 30 ianuarie 2019. Astfel, Firea se va ocupa numai de PR-ul personal, fugind se rãspunderea semnãturilor pentru prostiile ilegale din primãrie. Cliseru este singura persoanã în stare sã-şi punã viaţa în primejdie pentru familia Firea-Pandele. Ea este funcţionar de execuţie şi poate cumula mai multe funcţii şi...bani. Conform legii, primarul general îşi poate delega atribuţiile oricui doreşte ea, dar nimeni nu înţelege de ce o face pentru 6 luni.

O altã atribuţie va fi aceea de membru în consiliile de administraţie ale companiilor declarate ilegale de instanţã.

Ea va comanda în aceste companii, va avea controlul direct şi va primi circa 5.000 lei net/lunã.