Vestea impozitării voucherelor de biciclete i-a tăiat primăriţei cȃteva procente din viitorul mandat pe care şi-l doreşte cu siguranţă. Bucureştenii văd acum că pomenile electorale se plătesc. Ce urmează? Impozitarea excursiilor din Grecia a pensionarilor şi ale tinerilor pe litoral, a voucherelor de 9.000 de lei pentru rable, a electrocasnicelor, a gravidelor sau a persoanelor cu dizabilităţi.

Pe ce a pus mȃna Gabriela Firea, mai devreme sau mai tȃrziu a explodat. Nu a fost în stare să facă nimic bun, nici măcar să le explice oamenilor că pentru voucherele de biciclete va trebui să plătească impozit. În aproape trei ani de mandat se poate lăuda doar cu cheltuirea unor miliarde de lei pe statui, târguri și înfiinţarea a 22 de companii care au fost declarate ilegale. 25 de mii oameni trebuie să plătească acum 10% din valoarea voucherului, pentru că Ministerul Finanţelor are nevoie de 1,25 milioane de lei la buget. Explicaţiile primăriţei de marţi seara au fost necredibile şi mincinoase. Ea a susţinut că oamenii ştiau de impozit, ceea ce este o minciună sfruntată.

Deşi Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, (printr-o serie de corespondenţe cu Ministerul de Finanţe), autoritatea centrală a decis că beneficiarii voucherelor trebuie să plătească impozit conform legii, cu o cota de aplicare pentru impozitul obţinut, respectiv 10%. Mai mult decât atât, la momentul înscrierii participanţilor în proiect, aceştia au luat act de cunoaşterea şi respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligaţia de declarare a venitului aferent voucherului şi a plăţii impozitului realizat, a transmis, marţi seară Primăria Capitalei.

Sursa citată a precizat că la demararea proiectului a întreprins toate demersurile necesare către autorităţile competenţe în vederea obţinerii unui punct de vedere legat de regimul fiscal aplicabil voucherelor acordare în cadrul proiectului.

Firea a mers cu ipocrizia mai departe. Ea a afirmat că Primăria Capitalei ar fi propus Finanţelor posibilitatea reţinerii la sursă a impozitului pe venit aferent voucherelor acordate, dar ministerul nu ar fi acceptat varianta. Ȋn ceea ce priveşte celelalte tipuri de vouchere sau ajutoare sociale oferite de Primăria Capitalei, menţionăm că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, acestea NU se impozitează”, a mai transmis Primăria Capitalei. Cine o mai crede? Doar fanaticii PSD.