Imaginile filmate în fața clubului Colectiv chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, au fost ascunse de superiorii lui. Filmarea arată haosul intervențiilor.

”La câteva zile, Centrul Național Operațional din IGSU a cerut filmările. Când le-au văzut, ei au stopat orice folosire a lor pentru că arătau haos, lipsa de organizare și de preocupare a salvatorilor pentru viața umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU și DSU pretinseseră oficial”, a explicat ofițerul.

„Nu mai aveai ce să stingi. Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei și acest lucru a fost imediat vizibil când șefii au văzut imaginile și, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor”, a mai spus ofițerul ISU.

În majoritatea cazurilor, civilii sunt cei care merg la victime și încearcă să le ajute. Tot ei sunt cei care le cară, cu mâinile goale, spre ambulanțe. Printre aceștia se afla Adrian Despot, care face numeroase drumuri pentru a scoate victimele din club.

Potrivit imaginilor, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!