Contrar dorinței UE de a avea mai multe femei comisar European, Dăncilă a declarant că îl va propune pe Mihai Fifor pentru această funcție. Numai că acesta are o declarație de avere la fel de dubioasă ca și predecesoarea sa. Până și fosta sa nevastă l-a acuzat că minte în legătură cu veniturile sale.

Mihai Fifor, secretar general al PSD, va fi propus pentru funcția de comisar european în locul Rovanei Plumb. Dar și Mihai Fifor are mari probleme cu declararea veniturilor. În cea mai recentă declarație de avere, Mihai Fifor susține că nu deține niciun fel de bunuri imobiliare: nici case, nici apartamente, nici terenuri. Totul este alb la aceste secțiuni. În schimb, Fifor scrie ca i-a donat unuei rude, Nicolae Fifor, suma de 340.352 de lei. Donația a avut loc în septembrie 2019.

Mihai Fifor a fost acuzat de fosta soție, Adina Gherban, că a mințit-o atât pe ea, cât și pe judecători în legatură cu veniturile sale. În 2017, Gherban l-a dat în judecată pe Fifor pentru majorarea pensiilor alimentare pentru cei doi copii pe care îi au împreună.

În instanță, Fifor a declarant că are un venit lunar net de 9.215 lei

Fifor a depus o adeverință de la Ministerul Apărării Naționale din care rezulta ca in luna septembrie a încasat un venit net de 7.162 de lei. Numai că el a fost numit pe 12 septembrie 2017 pe post, deci nu era salariul calculate pe o lună întreagă. De la Ministerul Economiei, în aceeași lună, el a ridicat suma de 3.560 de lei

Vasilica Dăncilă a mai spus că nu s-a discutat o altă nominalizare în CEX. „Nu am discutat încă, nu avem o opțiune agreată în CEX, vom avea o discuție, ne uităm și la portofoliu. Vorbim de Transporturi și de Mobilitate militară (accentuând ‘mobilitate militară’), un portofoliu important. Mihai Fifor este un candidat potrivit, astăzi vom discuta. Mi-aș dori să fie o femeie. Ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligație”, a declarat Dăncilă.