O femeie de 69 de ani a murit, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Primiri Urgențe, la Spitalul din Constanta. Acuzațiile sunt lansate de fiul acesteia, care i-a reclamat pe medici la poliție pentru neglijență. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Femeia a ajuns la UPU Constanţa, sâmbătă dimineaţă, 1 februarie, în jurul orei 07.00, după ce ar fi acuzat dureri în piept şi în abdomen.

Potrivit fiului femeii, până la ora 19.00, medicii i-au făcut mamei sale doar un examen EKG şi câteva analize. Bărbatul a mai explicat că femeia a fost ţinută pe un scaun, iar abia la ora 23.00, atunci când a ajuns şi el la spital, mama sa a fost pusă pe un pat.

Fiul femeii a ajuns la spitalul cu patru ore înainte ca aceasta să moară.

La 12 ore de la momentul în care femeia a ajuns la spital, fiul femeii a ajuns, de asemenea, la spital, acesta insistând să i se facă un CT (Computer Tomograf) mamei lui.

Fiul femeii spune că după ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.

El spune că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”.

Fiul pacientei decedate declară că nu era aglomerat în secție la momentul acela, dar că nu a existat niciun medic care să vină să o consulte.