Gabriela Firea si-a asigurat protectia temporar. Cel putin cateva luni va putea sa ia decizii cel putin contradictorii, pentru ca prefectul nu i le va contesta. Guvernul Dancila a numit-o joi in functia de prefect al Captalei pe Speranta Cliseru, mana dreapta a primaritei in ultimii doi ani. Numirea se inscrie in tinta sotilor Firea-Pandele de a pune mana pe Capitala.


Numirea Sperantei Cliseru este cel putin surprinzatoare. Pe 7 iunie 2018 ea a participat la un concurs dedicat ei prin care Cliseru a ajuns expert in fonduri europene. Postul este temporar. Probabil pentru 6 luni, prin detasare de la Primaria Capitalei. Explicatia este puerila: era nevoie de un functionar public pentru acest post. Cliseru l-a inlocuit pe Adrian Petcu, care nu a avut o prestatie demna de luat in seama, in ciuda ilegalitatilor produse de edilii Capitalei. Cu siguranta noul prefect nu-i va ataca hotararile lui Firea, cel mult o va invata cum sa faca legal patrapazlacuri.
Speranța Cliseru a fost consilier al primarului general, Gabriela Firea, din iunie 2016, și a deținut funcția de administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport București (RATB). Postul ei a foFst preluat de curand de Andrei Creci (ALDE), care a avut un “stagiu de verificare” la Primaria din Voluntari. O enigma ramane destituirea sotului Sperantei Cliseru de la Autoritatea Competenta de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra la inceputul lunii iunie din functia de vicepresedinte, dupa doar trei luni de la numire. Pana acum, Iulian Cliseru nu a fost numit in alta functie publica, dar este director al unei companii straine.

În trecut, Speranta Cliseru a fost administrator public al orasului Voluntari si prefect al judetului Ilfov in perioada 2013-2014. Pe când era prefect de Ilfov, Speranța Cliseru a devenit proprietara a nu mai puțin de patru apartamente într-un singur an, 2013. Per total, ea are în proprietate șase apartamente. Patru dintre ele sunt în Brașov, unul în Constanța, iar cel de-al șaselea se află în București, în Cartierul 1 Mai. Cliseru mai deține patru terenuri – două în Constanța, unul în Voluntari și altul în Brașov – și deține o limuzină Mercedes C Classe.
Folclorul urban spune ca Speranta Cliseru este anchetata in mai multe dosare alaturi de fosti colaboratori ai lui Florentin Costel Pandele, sotul Fabrielei Firea.