Decizia de declarare oficială a falimentului regiei de termoficare a fost amânată pentru data de 8 martie 2019.

ANAF şi ELCEN au depus contestaie privind aprobarea planului de reorganizare, motivând că inspectorii fiscali şi creditorii nu au votat pentru plan de reorganizare, aşa cum fals a ȋnregistrat Gheorghe Piperea. Pentru aceste manevre, avocatul va fi ȋnlocuit curând.

Gabriel Dumitraşcu, artizanul hotărârii de Consiliu General privind ȋnfiinṭarea Companiei Termoenergetica, afirma ȋn urmă cu câteva zile că Gabriela Firea a anunat, printr-un comunicat de presă, că planul de reorganizare al RADET a fost aprobat. Acest lucru este fals. Este o interpretare greșită a faptelor precum și a votului dat ieri (22 februarie) în ședina desfășurată, în prezena creditorilor. Doamna primar interpretează votul de amânare, exprimat de creditorii care dein 98% din datoriile RADET, ca vot pentru aprobare, la fel cum mentorul ei Dragnea a punctat pentru, cu votul morilorla Referendum. ELCEN și ANAF, cei mai mari creditori, nu și-au dat votul pentru acest plan de reorganizare. Ei nu au votat, nu și-au dat acordul pentru aprobarea planului de reorganizare. Cu alte cuvinte, principalii creditori nu recunosc planul de reorganizare propus de administrator. Nu știu de ce ANAF și ELCEN au folosit această strategie, să nu aprobe planul de reorganizare, un lucru este cert însă, RADET este în pragul falimentului, comenta Dumitraşcu.

S-a scumpit gigacaloria

Viitorul este sumbru pentru bucureşteni. Din 2020 va trebui să plătească integral preṭul gigacaloriei, prin eliminarea subvenṭiei. Toate acestea ȋn condiṭiile ȋn care primarii Capitalei nu au investit ȋn modernizarea şi eficientizarea RADET. Gabriel Dumitrașcu spune că noul pre al gigacaloriei aprobat de Primăria București a ajuns la 526,3 lei. În 2016 preul gigacaloriei era de 343 lei. Și atunci și acum consumatorii casnici plătesc doar 163 lei/gcal.
Diferena de pre (subvenia) plătită de PMB urmează să ajungă la 1,2 miliarde lei, aproape 30% din bugetul Capitalei. De unde să mai fie bani și pentru investiii?
E mai bine în epoca Firea?.