PSD a stabilit data Congresului în care îşi va alege noua conducere – 21 martie. Într-o şedinţă informală care s-a ţinut ieri, preşedintele interimar Marcel Ciolacu a anunţat că baronii locali nu vor face parte din echipa sa.

“Schimbarea la faţă” a PSD este una doar de formă, având în vedere că liderii organizaţiilor teritoriale vor fi, de drept, membri în CEx.

„Am anunțat colegii că în echipa mea nu voi merge cu președinți de organizații. Mai mulți colegi au spus că în acest moment este oportună această decizie. Domnul Manda deja e șeful de campanie al PSD și asta o să îi ocupe tot timpul liber. Din echipa pe care o să o prezint la congres o să facă parte doamna Olguța Vasilescu. (....) S-a terminat această luptă în interiorul PSD pentru funcții”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul întâlnirii cu șefii de organziații.

Marcel Ciolacu vrea să dea un semnal public că se delimitează de baronii din partid și i-a anunțat pe aceștia că nu vor putea candida pentru o funcție în echipa sa, dacă sunt președinți de organizații. Planul lui Ciolacu este să nu se asocieze cu baroni precum Radu Moldovan (Bistrița), Ionel Arsene (Iași), Dumitru Buzatu (Vasului), Niculae Bădălău (Giurgiu) sau Marian Oprișan (Vrancea), dar în același timp încearcă să împace toate taberele din partid. Baronii, deși nu se vor regăsi în echipa lui Ciolacu, vor face parte din conducerea partidului, fiind, de drept, membri CEx. În această situație se află însă și mai mulți lideri agreați de Ciolacu care erau vehiculați pe surse pentru o poziție de prim-vicepreședinte, printre care Gabriela Firea, Dragoș Benea sau Claudiu Manda, toți președinți de organizații.

Tot la întâlnirea de marți a fost luată decizia ca parlamentarii PSD să asigure cvorumul pentru ședința în care se va da un vot pentru învestirea Guvernului Cîțu.

„Vom merge în sală și vom vota împotriva Guvernului Cîțu. Vom vedea dacă PNL își va vota Guvernul”, a declarat Marcel Ciolacu.