Mai mulți bucureșteni s-au adunat, în prima zi de relaxare a restricțiilor de circulație, pentru a protesta în Piața Victoriei. Cele peste 100 de persoane scandează lozinci împotriva președintelui, partidelor politice și măsurilor restrictive impuse în perioada stării de urgență. În piață se află și mai mulți jandarmi, însă aceștia nu intervin pentru eliberarea zonei, în ciuda faptului că adunările publice sunt încă ilegale, cei mai mulți dintre participanți nu poartă mască, iar distanța socială nu este respectată.

Protestatarii nu și-au declarat scopul adunării însă îndemnul a fost lansat și promovat de mai multe pagini de Facebook și publicații cu înclinații pro-ruse, care militează împotriva vaccinurilor.

Pe pagina de Facebook a Frontului Civic Unit se află mesaje precum "Imunizare naturală, NU carantină socială" sau "Pandemia ne-a arătat că #toatepartideleaceeașimizeri". Unii dintre cei care au promovat protestul nu cred în existența virusului, susținând că este o conspirație mondială. Participanții la protest îndeamnă ca zilele următoare să se adune și mai mulți.

Printre cei care susțin protestul se află persoane precum Iulian Capsali și Iosefina Pascal, promovate intens de site-ul rusesc Sputnik.

La protest participă Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat pentru fapte de corupție, și Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile prezidenţiale.

Un protest asemănător a avut loc în urmă cu o zi, în Bulgaria, la inițiativa unui partid pro-rus. În jur de 2.000 de susţinători ai unui partid ultranaţionalist şi pro-rus bulgar au mărşăluit joi prin centrul Sofiei, acuzând guvernul pentru restricţiile impuse în combaterea epidemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.