După demisia unui consilier PSD, trebuia validat un altul. Dar primarul Mihai Toader şi-a forṭat norocul. El a cerut o repoziṭionare a validării noului consilier la începutul şedinṭei, să fie sigur că îi vor fi votate nişte proiecte. Toader a eşuat, dar a recunoscut că demisionarul consilier va fi noul şef al unei structuri care se va ocupa de atragerea de fonduri europene.

Timp de o oră, consilierii locali Sector 2 s-au certat pe legalitatea procedurilor. Preşedintele de şedinṭă, USR-istul Adrian Alexandru, dorea ca interpelările să fie pe prima poziṭie a ordinii de zi, iar primarul Mihai Toader dorea validarea mandatului lui Petre Mărgărit, după demisia lui Cătălin Mihăilă, tot la începutul şedinṭei. Ambele propuneri au fost respinse, chiar dacă PSD şi USR au votat cot la cot. Adevărul despre demisia anostului Mihăilă a iesit la iveală mai târziu, la proiectul prin care Mihai Toader a cerut modificarea organigramei primăriei.

Motivele scandalului

Provocat de viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu, primarul Toader a recunoscut că va înfiinṭa un serviciu special pentru atragerea de fonduri europene, la care va lucra fostul consilier local Mihăilă. “Avem deja contractele semnate pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene şi avem nevoie de oameni care se pricep. Avem 8 posturi la acest serviciu, dar nu este obligatoriu să fie ocupate toate. Unul din ei va fi ocupat de Cătălin Mihăilă. Am transferat 11 posturi de la Direcṭia de Venituri Buget Local şi înfiinṭăm acest serviciu”, a declarat primarul Mihai Toader.

Din culisele numirii consilierului


mihaila_cl;ar

Originar din Moreni, Cătălin Mihăilă a fost un consilier extrem de tăcut. El niciodată nu avea păreri în plenul Consiliului Local, dar jignea şi minṭea ordinar pe Facebook, mai ales pe liberali. Se pare că el are studii de management, (nu există CV-uri publice la Sectorul 2) dar a lucrat, probabil fictiv, pe post de consultant. Sursele noastre spun că Mihăilă este în bune relaṭii cu Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătăṭii, şefa Filialei PSD Sector 2 şi sora primarului Toader. Dovadă că Mihăilă nu este un personaj apreciat este metoda folosită de Nassar pentru a-l “ajuta” pe Mihăilă. Într-un interval de trei săptămâni, ea a “aranjat” un concurs la Primăria Lehliu Gară, în urma căruia Mihăilă a ajuns funcṭionar public, inspector superior pe urbanism. Asemenea concursuri se organizează frecvent la Primăria Capitalei sau la cele de sector, dar Mihăilă voia să aibă un ascendent faṭă de colegi şi viitorii subalterni şi să nu i se cunoască ascensiunea.

Deocamdată, Mihăilă este în campanie electorală. El a postat un fake news legat de finalizarea proiectului lacurilor Capitalei, care prevede traseele turistice. În primul rând, proiectul a fost furat de Oprescu de la un alt candidat, început de el şi continuat de Firea, pentru că fostul edil pierduse fondurile europene pentru acest proiect. Proiectul nu a fost finalizat nici până acum.