Primărița Capitalei, Gabriela Firea, nu poate trăi nevorbită și nebăgată în seamă. Ea începe să se laude cu propunerea lui Dăncilă de a fi nominalizată comisar european, propunere respinsă de edil. Firea nu spune însă ce nu a făcut sau ce pagube a produs din cauza ambițiilor ei nemăsurate, a lenei și prostiei.

În primăvara anului trecut, Primăria Sectorului 2 realizase un proiect de investiții prin care facilita bucureștenilor vizionarea gratuită a meciurilor care se vor disputa în cadrul 2020. Era vorba de plasma uriașe și amenajări exterioare prin care vizionarea să devină o recreere pentru oameni. Lipsită de idei, primărița a cerut imediat transferarea teatrului de vară din Parcului Național în administrarea Primăriei Capitalei. Timp de un an, proiectul a stagnat, ba a produs mai multe pagube. Utilitățile au fost tăiate pentru neplată, iar bălăriile au reușit să ascundă crengile rupte din iarna trecută. Mai mult, investițiile făcute în reabilitarea teatrului de vară au fost inutile și o risipă de bani. Acum procedurile trebuie reluate. Alt proiect de fezabilitate, propunere de buget, aprobări etc. Toate astea necesită timp, iar până la Campionatul European este mai puțin de un an, fără să punem la socoteală lunile de iarnă când nu se pot face lucrări.

Deranjul a fost major. Centrul Cultural Eminescu, în subordinea căruia este teatrul de vară, nu a avut unde să-și desfășoare proiectele decât în parcul din fața primăriei, spre disperarea oamenilor din zonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2 se află proiectul de preluare a teatrului de vară de la Capitală, care va fi votat de aleșii locali.

Mai sunt garanții că primărița nu se va răzgândi și după reamenajare nu va cere imobilul înapoi doar să aibă cu ce se lăuda? Putem ști dacă nu a fost vorba chiar de sabotarea proiectului? Potae doar lenea și prostia sunt de vină în cazul Gabrielei Firea.